Nieuws

26-03-2024 11:19

Utrechtse organisaties werken samen voor meer duurzaam en lokaal voedsel

Met de ondertekening van het convenant ‘Samen eten we provincie Utrecht mooier’ zetten verschillende Utrechtse organisaties zich in voor lokaal en duurzaam voedsel. Dankzij deze samenwerking stimuleren zij gezond en duurzaam eten uit de korte keten – en daarmee van producten uit de regio – in Utrechtse bedrijfsrestaurants. 

Doel van het convenant is om de landbouw- en voedseltransitie te stimuleren. De samenwerkingsovereenkomst is ondertekend door 17 partijen waaronder cateraars, producenten(organisaties) en ondersteunende organisaties: BD-Totaal, Compass Group, Coöperatie Oregional, Coöperatieve Producenten Groene Hart, Cultuur- en Congrescentrum Antropia, De Lokalist, Healthy Fridge, Koninklijke Jaarbeurs, Local2Local, MVO Nederland, NS, Sint Antonius ziekenhuis, Triodos Bank, Udea, Vermaat Groep, Wereld Natuur Fonds en provincie Utrecht als initiatiefnemer.

Gedeputeerde Mirjam Sterk: “Iedere dag lunchen duizenden mensen van bedrijven en organisaties in de provincie Utrecht op hun werk. Als provincie stimuleren wij het eten uit de korte keten. Dat is niet alleen duurzaam en gezond, het draagt ook bij aan het verdienmodel van de Utrechtse agrariërs. We brengen bedrijven, cateraars en voedselproducenten uit de provincie bij elkaar en stimuleren de samenwerking.”

Om de samenwerking concreet te maken, bedachten enkele van de deelnemers het ‘Broodje Utrecht’. Dit is een ambachtelijk broodje, eerlijk geprijsd en samengesteld met mooie Utrechtse producten. Het broodje komt in verschillende bedrijven op het menu.

Foto: Provincie Utrecht
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement