Nieuws

26-03-2024 14:40

Drie van de vier IVA-studenten ambieert eigen onderneming

IVA Business School is een particuliere managementopleiding voor de auto- en watersportbranche. Uit een rondgang van de in Driebergen gevestigde opleiding onder haar studenten blijkt dat 75% de start van een eigen bedrijf ambieert.

Het onderwijs speelt daarop in door de praktische toepassing van het ondernemerschap centraal te stellen. Studenten starten in het tweede jaar met het opstellen van een ondernemersplan en werken dit daarna verder uit. Ook delen gastsprekers uit het bedrijfsleven hun ervaringen en zijn er regelmatig bedrijfsbezoeken.

Docent Cees de Boon: “Bij IVA streven we ernaar ons onderwijs continu aan te passen aan de specifieke wensen van studenten die dromen van een eigen onderneming. Studenten worden niet alleen theoretisch voorbereid maar ook actief betrokken bij de complexiteit van ondernemerschap. Naast de praktische lessen geven we hen ook de middelen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de zogenaamde garageboxen. Aparte ruimtes waarbij studenten met coaching van docenten en bedrijfsleven hun idee verder kunnen uitwerken.”

Aansprekend voorbeeld is het ondernemingsplan van studenten Laurens van Herwijnen en Sven Brochard. Met Virtual Lane, een startup gericht op de rijschool van de toekomst, willen zij rijlessen aanbieden met behulp van een simulator. In hun tweede schooljaar presenteerden zij dit idee als een van de vijf beste plannen aan Volkswagen Pon Financial Services. Dit leidde op IVA tot de bekroning van Virtual Lane als beste ondernemingsplan van 2023. De studenten zijn momenteel in gesprek met grote partijen binnen de mobiliteitsbranche.

Op de foto: Studenten Sven Brochard en Laurens van Herwijnen van startup Virtual Lane (foto: IVA).
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement