Nieuws

28-03-2024 13:51

Monkey Moves start crowdfunding om te kunnen investeren in gezonde start voor kinderen

In een tijd waarin schermen en elektrische stepjes het winnen van fietsen en buitenspelen, lijden steeds meer kinderen onder de nadelige effecten hiervan. Monkey Moves doorbreekt deze trend en is een crowdfunding gestart om te kunnen investeren in zaken die bijdragen aan een beweegrijke start voor gezondere generaties. In korte tijd werd met ruim 80 betrokken investeerders al bijna 70.000 euro opgehaald, maar om de plannen volledig uit te kunnen voeren is minimaal 100.000 euro nodig. 

Steeds meer kinderen kampen met achterstanden 
Bewegingswetenschappers Bart Poot en Leendert van Galen, beweegspecialist Kirsten van Daelen van der Schoot en ervaren impactondernemer Joris Bankers zagen in 2015 de trend ontstaan waarbij steeds meer jonge kinderen minder bewegen en ongezonder leven. “De gevolgen daarvan worden steeds duidelijker. Steeds meer kinderen kampen met achterstanden en ontwikkelen zich niet optimaal. Ze lopen bijvoorbeeld al in hun jonge jeugd met blessures en psychische problemen nemen daarnaast schrikbarend toe onder pubers.” stelt van Galen. Uit onderzoeken blijkt dat ons huidige eet- en beweeggedrag bijna 6000 levens per jaar kost. 

Monkey Moves 
Met deze kennis, werd Monkey Moves opgericht: wat begon als een eerste multi-sportles voor tien kinderen in Utrecht, is inmiddels uitgegroeid tot een enorme organisatie die zich op verschillende manieren inzet voor een beweeglijke start. “In onze droom zien wij een wereld voor ons waarin de overgrote meerderheid van de kinderen weer in beweging opgroeit en waarmee zij zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen. We geloven dat de beste manier om dit te bereiken, is door ons te committeren aan het geven van het goede voorbeeld en het delen van de mooiste inspiratie.” vertelt van Daelen van der Schoot. 

Crowdfunding
Zo breidt de filosofie van Monkey Moves zich in steeds meer gebieden uit. De komende jaren wil de organisatie investeren in de ontwikkeling van het Monkey Moves Ecosysteem. “Van één Social Enterprise transformeren we naar een groep van zelfstandige maar nauw samenwerkende organisaties.” stelt Bankers. Om deze plannen te realiseren, is geld nodig en om de uitbreiding te kunnen realiseren is Monkey Moves een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. Op die manier worden de plannen gefinancierd samen met een betrokken groep investeerders. Er is inmiddels al bijna een 70.000 euro opgehaald door ruim 80 betrokkenen, maar om de plannen volledig te kunnen uitvoeren, is minimaal 100.000 euro nodig. 

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in 6 jaar terugbetaald tegen een jaarlijks rendement van 4%. Daarnaast ontvangen investeerders extra’s zoals een plekje op de dankbaarheidsmuur of toegang tot het eerste landelijke Multisport Evenement in 2024. 

Er kan nog geïnvesteerd worden tot 14 april 2024. 
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement