Nieuws

13-05-2024 10:43

Hoe open je een zakelijke rekening voor je bedrijf?

Wie een eigen bedrijf begint, moet veel regelen. Dit geldt in het bijzonder voor je financiën. Ten eerste moet je zorgen dat je orders binnenhaalt en daarnaast moet je zorgen dat je je geld goed beheert. Veel beginnende ondernemers staan niet te springen om kosten te maken en daarom gebruiken ze vaak hun persoonlijke rekening om het geld van hun klanten te ontvangen. Dat gaat niet altijd goed. Je raakt op deze manier namelijk snel het overzicht kwijt en dat kan problemen opleveren. Het is daarom beter dat je een online zakelijke rekening gaat openen. Dit creëert niet alleen overzicht, het levert ook andere voordelen op. In dit artikel zullen we die voordelen met je bespreken.

Meer overzicht omdat je een aparte rekening hebt online zakelijke rekening openen gaat

Als je voor je bedrijf en je privéleven dezelfde rekening gebruikt, kan het lastig zijn om het overzicht te bewaren. Geef je namelijk net wat meer uit aan je boodschappen, dan gaat dat ten koste van het geld dat je in je bedrijf kunt steken. Zorg er daarom voor dat je een zzp zakelijke rekening opent. Je kunt op deze rekening het geld ontvangen dat klanten je verschuldigd zijn. Het voordeel van een gescheiden rekening, is dat je privérekening en je bedrijfsrekening niet door elkaar gaan lopen. We raden je aan om jezelf iedere maand een vast bedrag uit te keren. Dit is je salaris, de rest blijft op je bedrijfsrekening staan, zodat je dat geld kunt gebruiken om bijvoorbeeld in je bedrijf te investeren. Zo creëer je overzicht en weet je altijd met hoeveel geld je het moet rooien. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Een zakelijke rekening is een beter visitekaartje voor je bedrijf

Stel dat je werkt als zelfstandig advocaat en je wilt je cliënt een factuur sturen. Het is dan veel professioneler wanneer je een rekening vermeld die op naam staat van je bedrijf, dan enkel op je naam. Door een zakelijke rekening te openen zorg je er dus ook voor dat je bedrijf een professionele uitstraling krijgt. Dat is belangrijk, zeker wanneer je net begint. Bij een zakelijke rekening krijg je ook een eigen pinpas zodat je ook jouw kosten kunt betalen met dezelfde rekening. Dat zorgt ook voor overzicht in je boekhouding. Het kan namelijk een heel karwei zijn om je persoonlijke uitgaven te filteren uit al je betalingen. Heb je echter een zakelijke rekening, dan weet je dat alle inkomsten en uitgaven voor je bedrijf waren. Dat zorgt ervoor dat je veel sneller door je administratie kunt gaan. Bovendien kun je er dan ook voor kiezen om een geavanceerd boekhoudprogramma te gebruiken dat je aan je rekening kunt koppelen. Waarom zou je het jezelf immers moeilijker maken dan nodig is?

Kies een rekening die met je bedrijf mee kan groeien

Er bestaat een kans dat je het als ondernemer zo goed gaat doen dat je mensen kunt gaan inhuren om samen met je te gaan werken. In dat geval is een zakelijke rekening een must, je wilt niet dat vreemden inzage hebben in je persoonlijke rekening. Kijk daarom eens op de site van je bank om te kijken hoe je een zakelijke rekening kunt openen. Vaak is dit in een aantal minuten te regelen. Kies de rekening die bij je ambities past en met een paar klikken op de muis, is je zakelijke rekening een feit. Je kunt meerdere betaalpassen aanvragen zodat iedereen de kosten kan betalen die gemaakt moeten worden voor het bedrijf. We wensen je veel succes met je nieuwe business!
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement