Nieuws

14-05-2024 13:27

14 juni: Post-groei Festival

Samen met Springtij organiseert Triodos Bank op vrijdag 14 juni een Post-groei Festival. We moeten met minder, maar hoe doe je dat als ondernemer in een op-economische-groei-gerichte maatschappij? Kan je bedrijf winst blijven maken in een post-groei maatschappij en met welke stakeholders hou je rekening? Hoe maakt jouw organisatie zoveel mogelijk impact terwijl je groeit maar niet te groot wordt?   

Een middag vol inspiratie, nieuwe mindsets en ontmoetingen. Met als plenaire spreker: Hans Stegeman, hoofdeconoom bij Triodos Bank en columnist voor het Financiële Dagblad. Daarnaast bevat het programma twee rondes met break-out sessies verzorgd door verschillende ondernemers en specialisten die elk op hun eigen manier post-groei in de praktijk brengen.

Het festival vindt plaats op De Reehorst, het duurzame kantoor van Triodos Bank in Driebergen-Rijsenburg; ontwikkeld volgens de visie dat natuur, cultuur en economie met elkaar in balans zouden moeten zijn.  

Bekijk het programma en meld je aan

Of leer meer over het onderwerp en onze verslaving aan groei in het artikel ‘Degrowth for Dummies’ waarin Hans Stegeman laat zien dat het anders kan. Door onze economische activiteiten af te bouwen en het economische systeem anders in te richten, kunnen we wel degelijk binnen de grenzen van de aarde blijven. En daar hoeft niemand slechter van te worden. 


 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement