Nieuws

28-05-2024 07:57

Teambuilding: daarom heeft het nut!

Er wordt soms een beetje lacherig gedaan over teambuilding. Mensen vinden het overdreven zweverig en zien er het nut niet van in. Toch heeft het als werkgever zeker zin om regelmatig iets van teambuilding te doen met je werknemers. Dat kunnen soms ook gewoon leuke bedrijfsuitjes zijn. Het hoeft niet altijd educatief te lijken. Dit is waarom teambuilding voor jouw werknemers en de productiviteit van de onderneming zeker wel van nut kan zijn.

Vertrouwen

Veel teambuilding kan het onderlinge vertrouwen binnen een team versterken. Door samen iets te ondernemen waarbij je elkaar leert kennen, komen teamleden achter elkaars sterke punten, waardoor ze zaken in de toekomst misschien sneller aan een ander durven toe te vertrouwen. Er zijn veel teambuildingcursussen gericht op onderling vertrouwen, maar het helpt ook zeker al om samen iets leuks en actiefs te ondernemen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de uitjes van Wavevents. Vertrouwen kan binnen een team ook al ontstaan door elkaar door middel van uitjes persoonlijker te leren kennen.

Communicatie

Onderlinge goede communicatie is ontzettend belangrijk binnen een team. Wil jij de communicatie binnen jouw team verbeteren? Dan kun je het beste kiezen voor een uitje met een spelelement. Zo zijn stadsspelen, speurtochten en escaperooms uitstekende manieren om verpakt in een leuk uitje te werken aan de communicatie binnen een team. Ook samen koken kan ontzettend goed zijn voor de onderlinge communicatie in het team.

Motivatie

Teambuilding kan ervoor zorgen dat jouw werknemers harder gaan werken. Dat zit zo: wanneer teamleden elkaar beter leren kennen door middel van leuke teambuilding activiteiten of gezellige uitjes, worden ze samen een hecht team die in sommige gevallen echt als familie aan kan voelen. Werken wordt dan niet alleen een manier om geld te verdienen, maar iets wat jullie samen als team neerzetten. Het is niet langer een kwestie van het tot vijf uur uithouden, want als jij slecht werk levert, heeft jouw hele team daar last van.

Creativiteit

Veel georganiseerde teambuildingevenementen kunnen de creativiteit binnen het team bevorderen. Dit komt eigenlijk door een combinatie van bovenstaande dingen. Teambuilding prikkelt de werknemers om samen te komen en gemotiveerd aan de slag te gaan om met innovatieve ideeën te komen. Schort er wat aan de creativiteit binnen jouw team? Verschillende bedrijven bieden creativiteitssessies aan die jouw werknemers met verschillende interessante oefeningen en brainstormsessies stimuleren om outside of the box te denken. Vaak ontzettend leuk en erg goed voor de creativiteit van jouw teamleden. Als jouw team soms niet vooruit te branden is, is teambuilding dus bij uitstek de manier om ze even een schop onder de kont te geven. Dit kan een echte teambuildingdag zijn, maar ook een bedrijfsuitje kan al wonderen doen voor het vertrouwen, de communicatie, de creativiteit en de motivatie van jouw werknemers.


 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement