Nieuws

04-06-2024 12:05

Groendus Inspiratiesessie donderdagmiddag 6 juni Utrecht

Bedrijventerreinen vormen het hart van de regionale economische activiteit. Ze huisvesten een enorme diversiteit aan bedrijven met verschillende energiebehoeften en energievoorzieningen. Maar ze lopen ook tegen grenzen aan. Driekwart van de Nederlandse bedrijventerreinen heeft last van netcongestie. En dat betekent een rem op groei-en verduurzamingsplannen. De oplossing? Samenwerken, en mogelijk in een energiehub! Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe lijn je al die verschillende soorten bedrijven op jouw terrein op? Hoe weeg je ieders individuele belangen af? En bij welke oplossingen is jullie bedrijventerrein het meest gebaat? En hoe werk je het beste samen met je netbeheerder.

Drie sprekers nemen je op donderdag 6 juni mee in de wereld van Energiehubs. Martijn van Berkel (Enexis) geeft je inzicht in de rol van netbeheerders bij energiehub initiatieven. Edith Appels (DSG) deelt haar ervaringen over de pilot in Lage Weide. Tenslotte licht Frank Mak (Groendus) onze aanpak toe om verbruik, opwek en opslag van energie voor meerdere bedrijven op een slimme manier af te stemmen.
Aan het eind van deze inspiratiesessie weet je wat mogelijk is met de huidige en toekomstige energievraag van zowel je eigen bedrijf als die van je buren. Je gaat bovendien naar huis met best practices over het oprichten van een energiehub. Kortom: jij weet na deze sessie wat mogelijk is als je zowel je eigen energiebehoefte als die van je buren kent en op elkaar afstemt.

Meer informatie en aanmelden: https://groendus.nl/inspiratiesessie-energiehubs 
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement