Nieuws

11-06-2024 09:03

Buitenkunst op Lage Weide

Zes kunstenaars die nog niet veel ervaring hebben met het maken voor kunst in de openbare ruimte gaan op Lage Weide aan de slag met buitenkunst. Als inspiratie dienen de materialen en verhalen van het bedrijventerrein. Dit moet zorgen voor een frisse blik die bijdraagt aan het aantrekkelijker en levendiger maken van Lage Weide.

De zes kunstenaars zijn Bart Lunenburg, Britte Koolen, Isa van Lier, Wouter van der Giessen, Fiona Römpp en Laura Schurink. BUILD! biedt ze een platform om ervaring op te doen met het maken van kunst in de publieke ruimte. Hun eigen ontwikkeling, uitwisseling met ondernemers en onderlinge kennisdeling staan hierbij centraal.
De kunstenaars gaan duurzaam werk maken met materialen kenmerkend voor Lage Weide. De kunst zal reageren op de omgeving, visueel opvallen en bestand zijn tegen weer en wind. De zes kunstwerken worden op 14 september 2024 gepresenteerd.

Het project is ontstaan naar aanleiding van het tienjarig jubileum van Ruud Kuijers Waterwerken, een rij van zeven grote betonnen sculpturen. Dit is het grootste beeldenproject in de openbare ruimte in Nederland en tot nu toe de enige buitenkunst op Lage Weide. Ook Waterwerken is het resultaat van nauwe samenwerking met het bedrijfsleven op Lage Weide. Kuijer geeft twee masterclasses aan de kunstenaars. 

BUILD! wordt mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Utrecht, Mondriaan Fonds, K.F. Hein Fonds, Boellaardfonds, Elise Mathilde Fonds. Het project komt tot stand in nauwe samenwerking met Parkmanagement Lage Weide.

Foto: BUILD!
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement