Nieuws

17-06-2024 10:29

Transdev en Keolis winnen Utrechtse OV-concessies

Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht verlenen de twee openbaar vervoerconcessies aan Transdev (concessie Utrecht Binnen) en Keolis (Utrecht Buiten). Er deden vijf bedrijven mee aan de aanbesteding. Transdev en Keolis krijgen het recht om van december 2025 tot en met 2035 het regionale openbaar vervoer in een deel van de provincie Utrecht uit te voeren. Beoogd doel: meer en beter openbaar vervoer in stad en regio. Reizigers kunnen vanaf december 2025 op meerdere plekken in de provincie profiteren van hogere frequenties en meer reismogelijkheden. Ook worden stappen gezet naar volledig emissieloos openbaar vervoer.

Transdev volgt Qbuzz op als concessiehouder in Utrecht Binnen. Keolis is al de huidige vervoerder in Utrecht Buiten, nu nog onder de naam Syntus Utrecht. Beide vervoerders gaan rijden onder de naam U-OV, een eis bij de aanbesteding. Reizigers zien hierdoor in de hele provincie hetzelfde merk en dezelfde uitstraling.

Op de foto van links naar rechts: Chris Hogeveen Keolis, gedeputeerde mobiliteit André van Schie, Manu Lageirse Transdev en David Eerdmans (concessiemanager provincie Utrecht).
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement