Nieuws

28-06-2024 08:08

Beter ranken in Google met je bedrijf in Utrecht? Met deze 5 tips kom je er wel!

Hoewel SEO inmiddels meerdere decennia een begrip is geworden, ligt het niet in de lijn der verwachting dat deze vorm van marketing snel zal verdwijnen. Daarom is het zaak om goed te blijven ranken met je bedrijf in Utrecht op zoekmachines als Google. In dit artikel vind je wat tips die behulpzaam zijn in dit opzicht.

De juiste hosting kiezen

De eerste tip die we je mee willen geven is om het juiste hosting systeem te kiezen. Meestal is hosting voor WordPress de beste optie. Dit komt doordat de meeste websites van wordpress gebruik maken, waardoor speciale hosting die zich hierop richt ervoor zorgt dat de website maximaal presteert. Een website die bijvoorbeeld de perfecte laadsnelheid heeft, zal door Google beloond worden met een hogere ranking. Kijk dus goed naar welke hosting de website van je bedrijf het meeste een boost geeft.

Linkbuilding

Ga ten tweede aan de slag met linkbuilding. Wat het belang hierachter is? Door ervoor te zorgen dat websites met autoriteit naar jouw webpagina's linken, zal je sneller door Google zelf als een expert worden gezien bij bepaalde zoekwoorden. Door dit extra aanzien kun je ineens van plek 20 bijvoorbeeld naar de tweede plek stijgen! Via bepaalde SEO marketingbureaus kun je dit eenvoudig regelen, maar het is ook mogelijk om dit zelf te doen als je geen ruim budget hebt. Wissel bijvoorbeeld blogpagina's met andere sites uit. Zo wint iedereen!

Goede kwaliteit blogs publiceren

Een andere belangrijke tip is om regelmatig goede kwaliteit blogs op je website te publiceren. Waarom je dit moet doen? Voor Google zal kwaliteit altijd boven kwantiteit gaan, ook op het vlak van blogs. Schrijf daarom blogs die actueel zijn en ook vrij diep gaan. Waar je dan aan moet denken? Gidsen, handleidingen of het laatste nieuws in je branche zijn goede voorbeelden. Goede kwaliteit content betekent dat mensen langer op je website zitten, waardoor Google meteen ziet dat je goed bezig bent.

Om online recensies vragen

Vraag tevens om online recensies. De reden hierachter? Google houdt rekening met hoe goed je reputatie als bedrijf is, en reviews zijn een belangrijk onderdeel van hun algoritme. Dit geldt met name voor plekken als Google Maps, maar ook normale zoekresultaten profiteren hiervan.

De juiste zoekwoorden strategie hebben

Heb tot slot de juiste zoekwoorden strategie. Denk na over de woorden en zinnen die jouw doelgroep gebruikt om producten of diensten te vinden die jij aanbiedt. Maak een lijst van deze zoekwoorden en verwerk ze op een natuurlijke manier in je content. Dit betekent niet dat je je website vol moet proppen met zoekwoorden – dat werkt juist averechts. Het gaat erom dat je zorgt voor relevante, hoogwaardige content waar die zoekwoorden logischerwijs in voorkomen.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement