Nieuws

09-07-2024 10:36

Een nieuwe of gebruikte heftruck kopen? Zo maak je de juiste beslissing!

Toe aan een nieuwe heftruck? Dan kan deze natuurlijk eenvoudig bij een erkende dealer worden gekocht. Maar wist je dat het ook mogelijk is om een gebruikte heftruck te kopen? Er zijn zelfs partijen die zowel nieuwe als gebruikte heftrucks verkopen. Een goed voorbeeld is itolang.nl. Zij verkopen bekende merken zoals STILL heftrucks en bieden zowel een groot aantal gebruikte als nieuwe heftrucks aan. Hierdoor is er voor ieder wel wat wils te vinden. Maar hoe maak je de juiste beslissing? Wanneer is het beter om voor een nieuwe of juist een gebruikte heftruck te kopen? In dit artikel zetten we de voor- en nadelen op een rij en helpen we je bij het maken van de juiste beslissing. 
Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe heftruck? 
Er kunnen verschillende redenen zijn om voor een nieuwe heftruck te kiezen. Het grootste voordeel van een nieuwe heftruck is dat deze nog splinternieuw is en waarschijnlijk heel wat jaren goed zal blijven. Bovendien staat de techniek niet stil en beschikken de nieuwste heftrucks ook over de nieuwste technologische functies en garanties. Houd er wel rekening mee dat de prijs van een nieuwe heftruck duidelijk hoger ligt dan bij een gebruikte heftruck. Hoe hoog precies, hangt af van wat voor soort heftruck je nodig hebt. 
Bij de aanschaf van een nieuwe heftruck is persoonlijk advies van essentieel belang. Wees je ervan bewust dat elk bedrijf weer andere eisen heeft. Ook budgettaire overwegingen spelen uiteraard een belangrijke rol. Een deskundig bedrijf kan advies op maat geven, zodat je meer inzicht krijgt in de mogelijkheden en waar nodig ook kosten kunt besparen. Zo vind je een heftruck die exact aan de eisen voldoet en waarmee je ook nog eens binnen het budget kunt blijven. 
Gebruikte heftruck kopen 
Het is heel begrijpelijk dat vooral de gebruikte heftrucks je trekken. Deze zijn in de meeste gevallen immers nog van prima kwaliteit (anders zouden ze ook niet meer doorverkocht mogen worden) en beschikken ook nog eens over een aantrekkelijk prijskaartje. Wel is het belangrijk om op te letten waar je deze gebruikte heftruck koopt. Gebruikte heftrucks mogen namelijk enkel bij een erkende dealer worden verkocht. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat er helemaal niet meer veilig met de heftruck gewerkt kan worden. Hetgeen juist voor jouw bedrijf van groot belang is. Bovendien voorkom je zo ook dat je voor een heftruck met gebreken kiest en uiteindelijk de kosten veel hoger op zullen lopen dan verwacht. Is de prijs dus te mooi om waar te zijn? Dan kun je er bijna zeker van zijn dat de heftruck gebreken heeft die de verkopende partij wellicht verzwijgt. 
Als je kiest voor een gebruikte heftruck, is het slim om eerst de betrouwbaarheid van het bedrijf te controleren. Hoe staan zij bekend binnen de sector? Hoe waren de ervaringen van andere klanten? Op basis van die informatie kun je eenvoudig bepalen of je te maken hebt met een betrouwbare dealer. Bij lovende kritieken kun je hier prima een heftruck kopen, zowel een gebruikte als een nieuwe. 
Let bij het uitzoeken van de heftruck op het maximale hefvermogen, de hefhoogte van de truck, bouwjaar en het aantal draaiuren. Zo weet je precies hoe "oud" of "jong" de heftruck is. Op de meeste websites worden deze elementen duidelijk vermeld. 
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement