Artikel

11-07-2019 10:27

Waarom kan je beter zelf niet je visitekaartje maken?

Visitekaartjes uitdelen is een belangrijk onderdeel van netwerken. En dat is weer vitaal voor je onderneming. Check altijd of alle informatie klopt die je op jouw businesscard plaatst. Je kaartje moet passen bij hetgeen je wilt uitstralen met jezelf en jouw bedrijf. Laat de stijl dus passen bij die van bijvoorbeeld je website. Daarnaast moet je anders zijn dan anderen. Het risico van bijvoorbeeld Vistaprint is dat jouw kaartje enorm generiek lijkt. Het allerbelangrijkste: je moet onthouden worden!

Dit is waarom jij je businesscard niet zelf moet ontwerpen
  • Allereerst kun je bij webshops kiezen voor bestaande templates. Daardoor loop je het risico dat jouw visitekaartje totaal niet uniek is. De kosten zijn bovendien vaak hoger dan verwacht.
  • Je businesscard moet meer zijn dan wat gegevens en een logo. Het is de bedoeling dat je jouw kaartje onderscheidend maakt. Heb je daar geen oog voor, dan kun je het beste iemand anders je kaartje laten ontwerpen voordat je begint aan stap twee: je businesscard drukken.
  • De mogelijkheden zijn eindeloos in het ontwerp van visitekaartjes. Denk aan de dikte van het papier, de vorm van het kaartje, glans, een dubbelgevouwen kaartje. Als je er zelf niet uitkomt, vraag dan hulp aan iemand die er verstand van heeft.
  • Tot slot loop je het risico dat de balans in hoeveelheid informatie op je businesscard niet goed is. Het ene moment zet je er teveel informatie op en het andere moment juist te weinig. Vergeet dus niet de naam van je bedrijf, jouw functie daarbinnen en natuurlijk je naam. Maar ook je telefoonnummer, mailgegevens en bijvoorbeeld je sociale media-accounts kunnen niet ontbreken. Maak duidelijk wie je bent en wat je voor anderen kunt betekenen.

Wil je desondanks toch zelf aan de slag, zorg dan dat je rekening houdt met een aantal dingen. Kies een goed formaat voor het kaartje, zodat dit kaartje in iemand portemonnee of businesscardhouder past. Daarnaast moet je niet te dicht langs de randen van het papier werken, daar de kaartje te kort afgesneden kunnen worden. Gebruik beide kanten van het kaartje en, niet onbelangrijk, controleer of de informatie op het kaartje écht de juiste is.