Nieuws

14-11-2018 14:42

ECONNETIC viert 5-jarig bestaan

 

Het is al weer vijf jaar geleden dat Hage de Vries en Jeroen Willems startten met ECONNETIC. Reden om taart aan te snijden met het team, want: 5 jaar: Future Energy. Realized. Dat is vorige maand met een fraai evenment gevierd!

Hage en Jeroen startten hun samenwerking officieel in september 2013. Beide met een heel belangrijke missie: samen fossiele energie écht overbodig maken en duurzame energie bereikbaar maken voor iedereen. Met het team –inmiddels uitgebreid met 21 man– werken zij samen met overheden en het bedrijfsleven onafhankelijk aan de mooiste duurzame energieprojecten in Nederland.

Versnellen van de energietransitie

Hage de Vries: “Jeroen en ik zijn in 2011 –bij mij aan de keukentafel– al begonnen met nadenken over ECONNETIC. In plaats van over de versnelling van de energietransitie te blijven praten, hadden wij sterk de behoefte om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan: niet praten, maar doen! Zo zijn wij twee jaar later –in september 2013– gestart om in onze rol als verbinder samen met opdrachtgevers, partners én leveranciers duurzame energie bereikbaar te maken voor iedereen. Niet vanuit een commercieel belang, maar vanuit een belang voor onze opdrachtgevers en het écht kunnen versnellen van de energietransitie.” Dat zij met hun kennis en expertise succesvol kunnen bijdragen aan een energieneutraal 2050 in Nederland maakt de heren enorm trots.
Duurzame projecten met impact

Jeroen Willems: “Veel partijen wíllen met duurzame projecten aan de slag, hebben ruimte voor zonnepanelen of windmolens, maar krijgen het zelf niet van de grond. Wij zagen dat er behoefte was aan een onafhankelijk adviseur die in een lange termijn samenwerking met deze betrokken partijen projecten daadwerkelijk kan realiseren en kan begeleiden van idee tot gebouwd project. Dat hier behoefte aan was blijkt, want inmiddels hebben we veel mooie projecten mogen helpen. Denk aan SwifterwinT, Solarpark de Kwekerij, Zon Exploitatie Nederland, maar ook een samenwerking met Zeeuwind en met DE-on Flevoland. Stuk voor stuk projecten met veel impact. Daarnaast zijn we met ons ‘Zon op Bedrijfsdaken’ concept de afgelopen twee jaar enorm grote stappen aan het zetten. Van de projecten waarvoor wij subsidie aan hebben gevraagd, is vrijwel alles beschikt. Inmiddels zijn we met ZoB in meer dan 30 gemeenten actief en gaan op dit moment de eerste zonnepanelen de daken op. Een fantastische ontwikkeling, want uiteindelijk willen we natuurlijk dat álle bedrijven in Nederland mee gaan doen.”

Trots op het team

Om blijvend te kunnen voldoen aan de steeds groter wordende duurzame energieambities van opdrachtgevers, zijn Hage en Jeroen begin 2017 een crowdfunding campagne gestart. Al na een week kon deze campagne met groot succes worden afgesloten. Hage: “Het grote succes van de crowdfunding campagne was voor Jeroen en mij een enorme bevestiging dat we op de goede weg zaten met onze visie. Met de opbrengst van de campagne konden we investeren in nieuwe collega’s en daarmee onze duurzame concepten als ‘Zon op Bedrijfsdaken’ sneller en effectiever in de markt zetten.” Jeroen: “Inmiddels zijn we meer dan verdubbeld en uitgegroeid naar een team van 21 betrokken en enthousiaste collega’s! Hage en ik zijn heel trots op ons team. We gaan er met z’n allen voor. Dat merk je niet alleen op de werkvloer, maar ook bij onze opdrachtgevers en zelfs bij sollicitanten. We brengen veel energie en plezier en kunnen met onze ‘Econneticers’ écht verschil maken.”

Blijven groeien

Hage en Jeroen kijken terug op een fantastische vijf jaar. Hage: “Het is te gek om te zien hoe we van de spreekwoordelijke zolderkamer –in álle opzichten– gegroeid zijn! Als merk, als team en als aantoonbare kennispartner in duurzame energie. Door de snelle groei die we meemaken, rollen we in sneltreinvaart van de ene in de andere fase. [Lachend] Wat dat betreft zitten we dus helemaal in de juiste sector. De duurzame energiesector is een dynamische en de komende 50 jaar is er nog heel veel werk aan de winkel. De vraag naar een partij die er verstand van heeft en volledig werkt vanuit het belang van de opdrachtgever zal dan ook blijven groeien.” Jeroen: “Onze sterke fundatie staat nu en samen met het team bouwen wij ECONNETIC en onze dienstverlening verder uit. Dat we naast uitbreiding van onze dienstverlening dus ook blijven groeien qua team staat buiten kijf.” Hage: “We kunnen niet wachten. Op naar de volgende vijf jaar.”