Nieuws

26-02-2019 08:08

AutoBinck verhuist naar nieuwe WTC Utrecht

AutoBinck heeft Utrecht gekozen als nieuwe locatie. Het bedrijf neemt zijn intrek in het geheel nieuwe WTC Utrecht, dicht bij het Centraal Station. Een kantoorgebouw vol potentie om de transitie die het bedrijf doormaakt te faciliteren. Paul Zekhuis, CEO van AutoBinck Group: "Wij willen leading zijn als hét bedrijf waar je mobiliteit kunt inkopen. De verhuizing biedt ons alle mogelijkheden voor verdere ontwikkeling". 

Na ruim 110 jaar Den Haag is het voor AutoBinck tijd voor een nieuwe stap. Inmiddels is het familiebedrijf uitgegroeid tot een van de hoofdrolspelers op de Europese mobiliteitsmarkt (totale omzet in 2017: € 1,3 miljard). AutoBinck is actief in 8 Europese landen, heeft 2.700 medewerkers verdeeld over 4 divisies: Cars, Leasing, Parts en Smart Mobility. CEO Paul Zekhuis: "In het verleden waren we vooral gericht op verkoop van auto’s en onderdelen, maar de maatschappelijke trends tonen aan dat autobezit en gebruik minder vanzelfsprekend worden. Daarom zijn we aan het uitbreiden met nieuwe bedrijven en startups gericht op deze ontwikkeling." 

Werken nu aan de mobiliteit van morgen
Er wordt veel gesproken over de toekomst en de rol van mobiliteit. AutoBinck helpt organisaties nu al bij het opzetten van een future proof mobiliteitsbeleid, het verbeteren van medewerkerstevredenheid en behalen van duurzaamheidsdoelstellingen. Autodelen, veiliger de weg op door telematica, het vereenvoudigen van administratie (denk aan declaraties) en reporting, het online kopen van een tweedehands auto, het zijn maar een aantal voorbeelden van de nieuwe activiteiten. ‘We werken concreet aan een eenvoudige toegang tot alle vormen van mobiliteit door middel van een mobiliteitspas, -apps en -platforms’, aldus Zekhuis. "Het onder 1 dak brengen van een aantal van onze bedrijven maakt een gezamenlijke aanpak richting onze klanten nog eenvoudiger en efficiënter. Daar past een ondernemende omgeving bij. De keuze voor Utrecht was voor ons niet moeilijk, de stad heeft veel te bieden."

Centrale ligging en goed bereikbaar
Utrecht ligt zeer centraal. "Voor ons is het interessant om ook lokaal een rol te spelen in de leefbaarheid van de stad. Met telematica en autodelen kun je veel bijdragen aan de leefbaarheid van een stad", aldus Zekhuis. 
Het nieuwe kantoor bevindt zich bijna letterlijk op het Centraal Station van Utrecht. Overigens is het kantoor ook met de auto te bereiken. Er is voldoende gereserveerde parkeerruimte in de aangrenzende parkeergarages. Kortom: een nieuw kloppend hart in het midden van het land, dichter bij de ontwikkelingen en dichter bij elkaar.