Nieuws

07-05-2019 13:05

Aanbod Voedselbank uitgebreid met gezonde Utrechtse producten

De Utrechtse full service cateraar Van Rooijen Catering start een bijzondere samenwerking met de Voedselbank Utrecht. Met de opbrengst op lokale producten wordt gespaard om bij dezelfde lokale leveranciers gezonde producten in te kopen ter donatie. Zo kan het aanbod van de Voedselbank worden uitgebreid en wordt voorzien in productgroepen die normaal gesproken niet of nauwelijks voor handen zijn, zoals zuivel en versproducten. Na een eerste test in oktober vorig jaar heeft gisteren de tweede officiële levering plaatsgevonden.

De Voedselbank ondersteunt op dit moment 500 Utrechtse gezinnen en bedient wekelijks 1100 mensen met aanvullende voedselpakketten. Deze pakketten worden voornamelijk gevuld met reststromen. Het aanbod in de pakketten wisselt zo elke week, maar er is een aantal productgroepen waar bijna niet aan te komen is. Hierin kan Van Rooijen Catering van betekenis zijn.
Door een vast deel van de omzet op het speciale Lokaal & Gezond aanbod te reserveren, wordt er maandelijks gespaard om te doneren aan de Voedselbank. Met het gespaarde bedrag worden bij lokale producenten namelijk gezonde versproducten ingekocht die de Voedselbank tekort komt. Het bijzondere aan deze constructie is dat de klanten van Van Rooijen Catering op een heel directe manier bij kunnen dragen aan de donatie, eenvoudigweg door bij hun bestelling te kiezen voor de producten uit het lokale aanbod. Inmiddels is al voor bijna € 1200 aan versproducten gedoneerd.

Van Rooijen Catering vierde vorig jaar hun 35 jarig bestaan en levert ontbijt, lunch, borrel en diner aan bedrijven en de grote bedrijfscateraars. Hierbij worden dagelijks opdrachtgevers ondersteund door het hele land. Naast deze aanlevering van banqueting, overwerkmaaltijden en vergaderservice, voorziet Van Rooijen Catering ook in full service partycatering. Zo worden volledige evenementen en bijeenkomsten verzorgd, van de culinaire voorziening tot het serverend personeel en zelfs het meubilair en bijpassende aankleding.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement