Nieuws

21-05-2019 12:23

Binnenkort: Overzicht Trainingen Het Eerste Huis

Binnenkort staan bij Het Eerste Huis weer interessante trainingen op het programma. We stelden een overzicht samen, dat hieronder te vinden is. Onderwerpen die voorbijkomen zijn o.a. Organisatieontwikkeling, Embodied Leadership, Coachen en Impact Vergroten.

Organisatieontwikkeling met Theory U | 25-27 juni
Hoe kom je tot doorbraken in organisatievraagstukken? Hoe bereik je dat organisaties zich positief ontwikkelen, vernieuwen en innoveren? Dat de mensen in die organisatie de verandering ook echt dragen? Dat het geen verbetering is die door het management is opgelegd, maar een geslaagd samenspel van alle spelers in het veld?

Voor effectieve vooruitgang is het van belang dat medewerkers met een hoge kwaliteit van aandacht en bewustzijn in een organisatie werken. Dat bepaalt de kwaliteit van de resultaten die de organisatie bereikt. De veranderaanpak Theory U draagt bij op twee manieren:
•    Met dit model worden fundamentele veranderingen in organisaties gerealiseerd door vernieuwende diepgaande aanpakken.
•    Theory U verbindt (bege)leiders met hun hoogste authentieke zelf waardoor zij zichzelf en anderen inspireren op innovatieve wijze.

Wat kun je verwachten?
In de 3-daagse training Organisatieontwikkeling met Theory U ontdek je hoe je de organisatie verder brengt op een betrokken en effectieve manier. Je leert hoe je jezelf, andere mensen en de hele organisatie erbij betrekt. Er zijn veel (verborgen) oplossingen beschikbaar voor complexe problemen. Om die te vinden is een diepgaande aanpak nodig. Werken met Theory U is een eigentijdse manier die helemaal aansluit bij de perspectieven en motivaties van mensen die nu in organisaties werken. Het is een aanpak waarmee je heel de organisatie meekrijgt in de vernieuwing. 

Iets voor jou?
Je gelooft dat organiseren anders kan en je wil leren hoe. Je zoekt inspiratie en achtergrondkennis om jezelf verder te ontwikkelen als manager, leidinggevende, adviseur, coach, trainer, consultant of in wat voor rol dan ook. Je houdt je bezig of bent (eind)verantwoordelijk voor projecten, organisatieontwikkeling en vernieuwings- en verbeteringsaanpakken. Herken je jezelf? Kom deze training dan meemaken.
Meer weten of wil je deze training ervaren? Kijk dan hier voor meer >


Impact vergroten in groepen | 18-20 september
In groepsprocessen zijn veel aspecten onzichtbaar. Maar ze zijn er wel. Wat er in een groep gebeurt kun je aanduiden met allerlei modellen en systemen. Dat is natuurlijk een prima manier om te begrijpen wat er gebeurt. Maar dan? Hoe ga je om met die kennis wanneer je zelf in een ingewikkeld groepsproces zit? Wat doe jij op zo’n moment of, misschien wel belangrijker, wat doe je níet? Hoe zeker voel je je, wat is het effect van je handelen?

In deze training ga je een stap verder dan een modelmatige benadering van een groep. Je krijgt taal voor je eigen ervaringen en de complexe kant van het werken met een groep. Je krijgt kaders en opties om de dynamiek in groepen te doorzien en versterkt je eigen gedrag daarin. Je scherpt je instrumentarium zodat je jezelf effectief in groepsprocessen kunt inzetten.

Wat kan je verwachten?
Je krijgt een zeer dynamisch programma aangereikt. Je bent voortdurend in interactie met de deelnemersgroep en de trainers. De deelnemersgroep is een spiegel van wat er gebeurt in groepen en hoe jij daarop reageert. Het programma is gericht op jouw persoonlijke groei. De groep en de trainers zijn daarin je leermeester. De aanpak is actiegericht, reflectief en focust op het verhogen van jouw eigen effectiviteit in groepen. Je zet jezelf in en leert hoe je dat op de beste manier kunt doen. Je ontwikkelt je buitenwereld en je binnenwereld. Je krijgt heldere kaders aangeboden die taal en duiding geven aan de ervaring die je opdoet.

Iets voor jou?
Je bent bereid om te groeien, kritisch naar jezelf te kijken en te experimenteren/risico te nemen met ander gedrag. Je hebt zin om ten volle in een groepsproces te stappen. Je hebt al eerder aan je persoonlijke ontwikkeling gewerkt en je snapt dat je uiterlijke gedrag sterk gestuurd wordt door je innerlijke motieven. Deze training werkt op beide aspecten. En dat is ook precies wat jij wilt.

Het is een training voor leiders, managers, of leden uit een team die ...:
•    hun gevoeligheid voor en kennis over groepsprocessen willen vergroten
•    vandaaruit in staat zijn om ieders eigenheid tot zijn/haar recht te laten komen wat leidt tot het grootste potentieel van dat team

Als je vooral snelle ‘tips & trics’ zoekt om je team beter te managen, dan is dit waarschijnlijk niet je training.
Meer weten of wil je deze training ervaren? Kijk dan hier voor meer >


Embodied Leadership | 4 oktober, 8 november en 13 december
Embodied Leadership is een leergang waarin je de natuurlijke intelligentie van je lichaam opnieuw leert in te zetten. Dit geeft je meer informatie en bewustzijn. Daardoor ga je beter waarnemen en kun je bestaande patronen doorbreken en nieuwe oplossingen creëren. Tijdens de leergang onderzoek je de rol van lichaamsbewustzijn bij het ontwikkelen van jezelf of de groepen en individuen waar je mee werkt.

Wat kan je verwachten?
Tijdens deze 3-daagse leergang doe je kennis op over verandering aan de hand van lichaamsgerichte werkvormen. Die kennis krijg je door volop ervaringen en toepassingen tijdens de trainingsdagen. Je traint de verbinding met je eigen lichaam, het bewustzijn van het sociale omgeving waarin je je beweegt en de context daaromheen. 

Iets voor jou?
Deze ervaringsgerichte leergang is ontwikkeld voor mensen die hun bewustzijn willen vergroten. Je bewustzijnsontwikkeling gaat veel verder wanneer die ook aan je lichaam gekoppeld is. Je merkt dat de analytische logica van het denken grenzen heeft. Je voelt dat andere vormen van weten en werken extra ruimte kunnen geven aan je kracht en effectiviteit. Je wilt dat in jezelf ontdekken en je wilt leren hoe je anderen daarin mee kunt nemen; medewerkers, teams, organisaties of andere systemen. Onze deelnemers zijn leidinggevenden, trainers, coaches en adviseurs die hun werk goed doen en verstand hebben van hun vak. Ze voelen dat ze met hedendaagse aanpakken het verschil kunnen maken en de systemen waar je in of voor werken, een stap verder kunnen brengen. Het programma sluit goed aan op onze andere trainingen rondom Theory U, Transformational Presence en Zelfsturing. Zonder voorkennis kun je echter ook uitstekend aan deze leergang deelnemen.

Meer weten of wil je deze training ervaren? Kijk dan hier voor meer >


Coachen met Theory U | 10-11 oktober
Als mensen een vraag hebben, gebruiken ze vaak oude kennis en oplossingen bij het zoeken naar oplossingen. Ze blijven in het 'denken' circuleren. Dit zorgt ervoor dat mensen niet op een dieper niveau tot inzichten komen die de essentie raken. Door verder te gaan dan denken alleen, ontstaan er oplossingen die werken omdat ze verbonden zijn met het potentieel van mensen.   

In deze praktische, ervaringsgerichte 2-daagse doorloop je de fases die ten grondslag liggen aan het model. Je krijgt diverse tools aangereikt, je oefent met het coachen en je ervaart het model zelf door met een eigen vraagstuk aan de slag te gaan. Op die manier ga je naar huis met een mix van theorie en tools die je direct kunt toepassen in de praktijk.  

Na afloop van de training heb je inzicht en ervaring in:
•    coachen en leidinggeven op een systemische manier
•    vraagstukken oplossen met verrassend nieuwe aanpakken
•    begeleiden van mensen en teams voorbij het denken alleen

Iets voor jou?
Deze training is zeer geschikt voor coaches die vanuit het U-model op een eenvoudige wijze meer systeemgericht willen leren werken. Ook voor leidinggevenden en medewerkers die zich verder willen ontwikkelen in coachend leiderschap is deze training waardevol.

Meer weten of wil je deze training ervaren? Kijk dan hier voor meer >
 

Algemene voorwaarden | privacy statement