Nieuws

26-04-2022 08:08

Mobility Lab zoekt startups en innovaties

De inschrijvingen voor de zesde editie van Mobility Lab zijn geopend. Ondernemers die hun prototype voor een nieuw product of idee voor een nieuwe dienst willen testen in de praktijk kunnen zich tot en met 31 mei aanmelden voor hét startup-programma op het gebied van mobiliteit. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Onder het motto ‘Niet lullen maar testen!’ koppelt Mobility Lab ondernemers in een programma van 9 maanden aan een aansprekende eerste klant, waar ze hun innovatie kunnen bewijzen in de praktijk. Dit jaar treedt ook de provincie Utrecht als partner toe tot het programma.

Pilot bij een eerste klant
Er wonen steeds meer mensen in de stad, er worden nieuwe woonwijken gebouwd en dus neemt de druk op de openbare ruimte toe. Ons mobiliteitssysteem verwerkt steeds meer verplaatsingen, maar om dat te kunnen blijven doen is innovatie op mobiliteitsgebied noodzakelijk. Mobility Lab helpt startups daarbij. Startups krijgen de kans om nieuwe mobiliteitsconcepten te testen in de praktijk, waarmee men de aandacht van investeerders kan trekken. Pilots hiertoe vinden plaats in de regio’s Utrecht, Rotterdam, Noord-Brabant en Limburg, bij organisaties, gemeenten en bedrijven met een mobiliteitsvraagstuk.

Startups uit binnen- en buitenland
Mobility Lab is niet nieuw. In de vijf voorgaande edities leidde het startup-programma tot honderden banen en hebben de startups ruim 34 miljoen euro aan funding opgehaald om op te kunnen schalen. In de afgelopen jaren deden 89 startups uit binnen- en buitenland mee aan Mobility Lab en werden 74 pilots uitgevoerd. Mobility Lab bracht onder meer al pilots tot stand bij diverse gemeenten, Ahoy, de Efteling, Eindhoven Airport, RET Rotterdam, en Dura Vermeer. Bekende deelnemers uit eerdere edities zijn onder meer Amber, Felyx, Cargoroo, Tiler, SD Insights, Citysteps, Juuve en Samotics.

Innovatieve producten en diensten
Dit jaar verwelkomt het startup-programma de provincie Utrecht als partner. “Als het gaat om duurzame bereikbaarheid hebben we innovatieve oplossingen nodig. Uit voorgaande jaren blijkt dat startups een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan slimme, gezonde en veilige mobiliteit. De kracht van startups is dat zij in staat zijn om buiten de gebaande paden te ontwikkelen. Dit is voor de provincie van toegevoegde waarde als het gaat om de mobiliteitstransitie waar we voor staan”, vertelt Janine Kloosterman, beleidsmedewerker Smart Mobility bij de provincie Utrecht.

Aanmelden
Tot en met 31 mei 2022 kunnen startups zich aanmelden via mobilitylab.nl. Uit de aanmeldingen worden 25 startups geselecteerd voor het programma van Mobility Lab. Het programma koppelt hen aan een eerste aansprekende klant. Ook kunnen de deelnemers rekenen op juridisch-, marketing- en communicatieadvies én hulp bij het vinden van funding. 

Meer informatie is te vinden op www.mobilitylab.nl.


 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement