Nieuws

01-07-2022 10:35

Wat kan een online marketingbureau of SEO bureau voor jou als Utrechtse ondernemer betekenen?

Als startende ondernemer in Utrecht met een fysieke locatie, heeft deze vaak de eerste prioriteit. Je wilt de ruimte waarin je de toekomstige klanten gaat ontvangen graag perfect ingericht hebben. Daarin wordt vaak ook heel veel geld geïnvesteerd. Het is echter nog veel belangrijker dat je de online winkel hebt staan als een huis, en dat je al goed vindbaar bent voordat er een feestelijke opening van je bedrijf is. Heb je geen tijd om je online vindbaarheid goed te regelen of een website te bouwen dan is het raadzaam om een online marketingbureau of een SEO bureau in de arm te nemen.

Voor veel ondernemers in Utrecht is het zeker duidelijk dat je online goed zichtbaar moet zijn. Als eerste stap wordt vaak een nieuwe responsive website gebouwd. Daarnaast richten ondernemers vaak zelf hun social media kanalen in. Het vergt wel een behoorlijke discipline om al die kanalen wekelijks met meerdere posts te vullen. Daarnaast dienen de relevante gegevens van je site altijd up to date te zijn.

Voor veel ondernemers in Utrecht is het na de coronaperiode weer druk als vanouds. Je moet vaak meerdere ballen tegelijk in de lucht houden. Je moet je personeel aansturen, de voorraden bijhouden, je administratie doen en als verkoper in de winkel staan. Al die taken zorgen ervoor dat je nooit op een 40-urige werkweek komt maar als het meezit minimaal het dubbele draait. En als je de deur je kantoor of winkel sluit, ligt er vaak nog een stapel werk op je te wachten.

Online marketingbureau
Ben je niet in de positie om een personeelslid aan nemen voor je online zaken dan moet je er zeker over nadenken om een online marketing bureau in de arm te nemen. Zo’n bureau kan een scan van je bedrijf maken zodat je in een overzichtelijk rapport kunt zien hoe je bedrijf er online voorstaat. Daarbij kan een online marketing vaak ook in Jip en Janneke taal uitleggen wat je kunt doen om je online positie te verbeteren.

SEO bureau
Heb je als Utrechtse onderneming een prachtige gelikte website, dan ben je er nog niet. Je wilt ook dat je prachtige website snel is en goed gevonden wordt. En hoewel je teksten misschien foutloze literaire hoogstandjes zijn, wil dat nog niet zeggen dat ze door je potentiële klanten goed gevonden zullen worden. Wil je echt op de eerste pagina van Google komen met de voor jou relevante zoekwoorden dan is het goed om je teksten door een SEO bureau te laten schrijven. Zo’n bureau kan voor jou een zoekwoorden onderzoek doen op basis van de voor jou relevante termen. Die zoekwoorden kunnen ook aangevuld worden met de plaatsnamen in de provincie Utrecht. Wil je landelijk gaan opereren, dan kan een bepaalde niche van belang zijn om de juiste klanten via je online kanalen te trekken. Een SEO bureau kan voor jouw bedrijf dan de relevante landingspagina’s met teksten en foto’s vullen.

Actiegericht
Wil je echter bepaalde acties of een aanbieding bekend maken dan kan een online marketingbureau je daarbij helpen door relevantie Google ads te maken en in te richten. Vaak heb je dan de mogelijkheid om zelf middels een dashboard mee te kijken wat de resultaten en conversies zijn.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement