Nieuws

15-11-2022 11:27

Feestelijke Gin tegen voedselverspilling in Utrecht

Ondernemers Arnold Koomans, Frank Machielse en Renate Kerbusch zijn de drijvende kracht achter Odds & Ends Circular Drinks. Zij zijn een Crowdfunding gestart om de Gin, gemaakt uit appels, op de markt te brengen. Geschrokken door de hoeveelheid voedselverspilling die het drietal om zich heen zag, besloten zij de verspilde producten een tweede leven te geven. De Biltenaren hebben een feestelijke Gin geproduceerd die voor 99% is gemaakt uit reststromen van appels, gember, citroen en een kruidenpalet – De 99 Gin.

Appeltje voor de dorst
Appels met plekjes of een afwijkend formaat zijn niet goed genoeg voor de supermarkt. Voor Odds & Ends zijn juist deze appels de perfecte grondstof voor hun alcohol. Bijna alle toegevoegde smaakmakers zijn circulair. De gember en citroenschillen in de 99 Gin komen vrij in de plaatselijke horeca. Wilde Nederlandse kruiden, die ‘botanicals’ genoemd worden, komen bij boeren in de buurt vandaan. Slechts een deel van onder andere duizendblad, zuring en citroenmelisse wordt geoogst en zo wordt gewerkt aan het herstel van biodiversiteit in ons land.

“Het is ons doel mensen te laten genieten van een topklasse Gin die gemaakt is met zo min mogelijk nieuw ingekochte grondstoffen. Zo gaat je borrel of feestje opeens hand in hand met het tegengaan van voedselverspilling. Hoe mooi is dat?", aldus Renate

99% circulaire Gin op de (Cocktail) kaart
Om Odds & Ends op de (cocktail)kaart te kunnen zetten is het drietal een voorverkoop-crowdfundingsactie begonnen in samenwerking met Crowdaboutnow. Om de eerste productie van grondstof tot fles te kunnen financieren is er 20.000 euro nodig.
Met al 156 supporters die een fles van deze bijzondere Gin kochten, is meer dan de helft van het bedrag al opgehaald. De actie loopt nog tot 10 december van dit jaar.

“We hebben gekozen voor een crowdfundingsactie omdat we zo kunnen zien of mensen bereid zijn om over te gaan tot de koop van een fles circulaire Gin. Het is ons Proof of Concept. Dat we al meer dan de helft van het bedrag hebben binnengehaald met 156 supporters kan nieuwe klanten het vertrouwen geven om zich aan te sluiten bij de duurzame en gezellige vibes van Odds & Ends", aldus Frank en Arnold.

Geïnteresseerden kunnen hun fles bemachtigen via www.crowdaboutnow.nl/campagnes/oddsandends
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement