Nieuws

07-12-2022 14:54

Remeha en Circ minimaliseren gasverbruik

Remeha zet in op hybride klimaat- en warmtapwaterinstallaties. Dit maakt het mogelijk om gasgebruik te minimaliseren. Via een samenwerking met scale-up Circ biedt Remeha klanten ook de optie installaties met biogas in plaats van aardgas te voeden.

Circ is een ontwikkelaar en producent van mini-vergisters – BioTransformers, zoals zij de apparaten noemen. Die zetten GFE-reststromen om in biogas en biowater. Het biogas kan, zo nodig met een kleine nabewerking, aardgas vervangen. Zo krijgt een verwarmings- of warmtapwaterinstallatie een CO2-neutrale energiebron.

Recent leverde Circ een BioTransformer die samenwerkt met een cv-systeem van Remeha. Zorgcentrum de Koperhorst in Amersfoort kocht een BioTransformer voor 50 kilo GFE-reststroom per dag en gebruikt het geproduceerde biogas als energiebron voor de Remeha cv-toestellen die het gebouw verwarmen.

In december wordt bij het Van der Valk Hotel in Gorinchem een BioTransformer voor 200 kilo per dag geïnstalleerd. Het biogas van dat apparaat wordt gebruikt voor een Remeha cv-ketel die met voorrang wordt gestookt. Pas als er niet genoeg biogas is, zullen de in hybride geschakelde warmtepompen in werking treden.
 
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement