Nieuws

26-09-2023 10:13

Dotslash en Eyevestor lanceren fundingplatform

Startup- en scale-up-hub Dotslash en online fundingplatform Eyevestor lanceren het Dotslash Funding Platform. De samenwerking werd aangekondigd tijdens het netwerkevent Crossroads. Het nieuwe platform is bedoeld om huidige en toekomstige huurders in Dotslash te helpen bij het laagdrempelig digitaliseren en uitgeven van aandelen voor werknemersparticipatie en groeikapitaal. Hierbij worden de startups en scale-ups kosteloos ondersteund door Dotslash-partners Rabobank en Deloitte.

Alle Dotslashers krijgen een gesponsord account via de nieuwe Dotslash-Eyevestor omgeving. De digitale community bestaat uit investeerders, medewerkers en ondernemers en vormt het startpunt om samen te bouwen aan succesvolle groei. Het platform maakt het digitaliseren, kopen en verkopen van aandelen op een laagdrempelige manier toegankelijk. 

Door het ophalen van eigen vermogen vergroten startups en scale-ups ook hun kansen op het verkrijgen van vreemd vermogen bij financiële instellingen. “Extra kapitaal versterkt de balans. Rabobank onderzoekt graag met elke Dotslasher die kapitaal ophaalt wat de mogelijkheden zijn voor bancaire financiering, zodat naast eigen vermogen mogelijk ook vreemd vermogen beschikbaar komt om groei te financieren,” aldus Thijs Reiling van Rabobank regio Midden-Nederland.

Eyevestor is sinds 2015 een belangrijke pionier op het gebied van sharefunding® in Nederland. Met 30.000 gebruikers hebben bedrijven hun aandelenkapitaal al voor meer dan 50 miljoen euro versterkt. Investeren is mogelijk voor zowel grote als kleine investeerders. “Eyevestor is Dotslasher van het eerste uur. Om ons platform samen met Dotslash en haar partners aan te bieden aan alle startups en scale-ups binnen de community, is een mijlpaal in onze beweging om meer mogelijk te maken met eigen vermogen,” zegt Gijs Dalen Meurs, oprichter van Eyevestor.

Op de foto Gijs Dalen Meurs (Eyevestor) en Jelle Drijver (Dotslash).
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement