Nieuws

29-11-2023 09:54

Europese crowdfundingvergunning voor Eyevestor

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) kende het Utrechtse Eyevestor de Europese Crowdfundingvergunning (ECSPR) toe. Deze erkenning onderstreept en versterkt de positie van het bedrijf als pionier in sharefunding®. 

Eyevestor-CEO Gijs Dalen Meurs ziet de ECSPR-vergunning als cruciale stap in zijn missie om de financiële wereld te innoveren door aandelen breed toegankelijk te maken voor beleggers en ondernemers: “Deze vergunning biedt groeikansen binnen Europa. Wij zetten ons in om de huidige schuldmaatschappij te transformeren naar een aandeelmaatschappij. Dat doen we door aandelen toegankelijk te maken voor een breed publiek. Traditioneel leggen ondernemers zich vaak vast in torenhoge schulden, met bijbehorende aflossingen en rentepercentages. Door het eigen vermogen in te zetten als middel ontstaat enerzijds veel meer financiële bewegingsvrijheid en anderzijds meer relationele verbondenheid. De ondernemer kan zelf de regels bepalen, terwijl de belegger kiest voor het pakket dat het beste past en het meest prettig voelt. In combinatie met onze transactionele mogelijkheden ontstaat volledige vrijheid voor alle betrokkenen. Wat ons betreft is dat de toekomst.”

Inmiddels beheren ruim tachtig bedrijven een aandelenkapitaal ter waarde van meer dan € 100 miljoen op Eyevestor. Door middel van sharefunding® is voor ruim € 50 miljoen aan eigen vermogen opgehaald. Eyevestor biedt bedrijven als European Sleeper, Blue Current, SharePeople, Fish Tales, On-wine en Moyu de mogelijkheid hun aandelen op een laagdrempelige manier te digitaliseren, te plaatsen en te verhandelen. Het platform telt ruim 30.000 gebruikers.

Foto: Eyevestor-CEO Gijs Dalen Meurs
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement