Nieuws

30-11-2023 08:30

Bedrijfsevenement op de planning? Schakel een evenementenbureau in!

Staat er een bedrijfsevenement op de planning en zorgt de organisatie daarvan voor een last op de schouders?  Dan is het een verstandig idee om een evenementenbureau in te schakelen die jou ontzorgt bij de organisatie van jouw bedrijfsevenement. In dit artikel geven we jou meer informatie over het inschakelen van een evenementenbureau.

Wanneer zet je een evenementenbureau in?


Evenementen bedenken is een vak. Evenementen organiseren ook. Een evenementenbureau wordt wel vaker tijdens een traject alsnog ingevlogen omdat een organisatie de omvang van het project had onderschat. Plus hoewel je met een gezonde portie verstand een heel eind komt, laat het gewoon aan experts met jarenlange ervaring over. Zij doen het immers dagelijks, dus trappen niet in de valkuilen waar beginners in trappen.

Verder wordt er toch vaak te laat begonnen aan het voorbereiden van een evenement. Juist omdat er dan vaart gemaakt moet worden, is het zinvol terug te vallen op eventprofessionals. Professionals werken natuurlijk dubbel zo snel. En tijd is geld.

Een evenementenbureau heeft ook meerdere expertises en disciplines in huis of binnen handbereik. Dus alle expertise die nodig is, zit bij elkaar of is al gewend met elkaar te werken. Dat maakt de doorlooptijd voor een project korter en borgt ook nog eens de continuïteit van een project.

Het brede en diepe netwerk van leveranciers is ook een absolute toegevoegde waarde van een evenementenbureau. Zij matchen snel de juiste leveranciers bij jouw evenement. En doordat bureaus vaker samenwerken met bepaalde leveranciers, bespaart dit ook het proces van verkennen en aan elkaar wennen. 

Je kunt een evenementenbureau zo inzetten als jij dat wil. In goed overleg natuurlijk.
Bijvoorbeeld uitsluitend voor het eventconcept of de ontwikkeling van een creatief programma dat je als organisatie vervolgens zelf uitvoert. Of juist precies andersom: het evenementenbureau produceert het programma dat de organisatie zelf heeft bedacht. En zal het dan vast niet nalaten tegelijkertijd te adviseren over het programma of concept.
Lekker flexibel dus!

Laat je vooral ontzorgen door een evenementbureau. Niet alleen in de aanloop naar het event, maar ook de eventdag/-dagen zelf. Dat maakt dat jij zelf kan deelnemen aan het evenement of de rol van gastheer/gastvrouw goed kan vervullen.

Neem contact op


Passen deze eigenschappen bij de wensen van jouw bedrijf, en zijn jullie gevestigd in de regio Utrecht? Dan kun je hier kijken voor een evenementenbureau in Utrecht.
Voor jouw evenementenbureau in Utrecht kun je altijd terecht bij East Side. Heb je een concrete vraag of wil je een rondje sparren? 

Waar kun je ons voor inzetten?
Een evenement is een breed begrip. Wij focussen vooral op concept en productie van bedrijf gerelateerde events zoals de opening van een nieuw kantoor, een teambuildingsdag, een bedrijfsfeest, een open dag voor relaties en/of families, een kick off van een nieuw jaar of bijvoorbeeld de uitrol van een internationaal sales programma, een feestelijk jubileum, een inhoudelijk en interactief congres, een corporate festival etc. etc.
Dat doen we vaak live – dat blijft het meest impactvol - , maar ook voor hybride en online events ben je bij East Side aan het juiste adres. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 023 5512 220 of info@eastside.nl.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement