Nieuws

18-12-2023 12:23

Blue Current Dotslasher of the Year

Aanbieder van innovatieve laadoplossingen Blue Current ontving op 14 december de eerste editie van de Dotslasher of the Year Award uit handen van de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma. Ook Vitestro en Roseman Labs behoorden tot de finalisten. De award werd uitgereikt ter ere van het vijfjarig bestaan van de Utrechtse startup- en scale-up-community Dotslash.

Blue Current zet zich in voor de vermindering van CO2-uitstoot door de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen. Met haar innovatieve, slimme laadoplossingen streeft het bedrijf naar een groenere toekomst. De jury was onder de indruk van de pragmatiek, prestaties en veerkracht, ook in onzekere tijden.

Blue Current speelt een actieve rol binnen de Dotslash-community en is bereid om kennis te delen. CEO Mark de Raaij: “Onze tagline is Samen Duurzaam en we doen het ook samen. Niet alleen met ons team, ook met de Dotslash-community. Er zijn meerdere momenten geweest dat wij veel hebben gekregen vanuit de community en wij willen ook zeker graag iets teruggeven.”

Dotslash Utrecht startte in 2018 met een pand van 5.000 vierkante meter en 25 startups en scale-ups en groeide in vijf jaar tijd uit tot de grootste fysieke startup- en scale-up-hub van Nederland. Inmiddels omvat Dotslash 31.000 vierkante meter in vijf panden die plaats bieden aan ruim 200 bedrijven. Burgemeester Dijksma onderstreepte het belang van innovatie en een plek zoals Dotslash voor de regio: “Als snelst groeiende stad in de meest competitieve regio van Europa blinkt Utrecht uit op talent, onderwijs en voorzieningen. Dit is wellicht het best bewaarde geheim van Utrecht. Maar als je op zoek bent naar talent, moet je in Utrecht zijn.”

Utrechtse ondernemer John Fentener van Vlissingen, eigenaar en medeoprichter van Dotslash Utrecht: “Het Utrechtse ecosysteem draait op volle toeren. Samen met onze partners blijven we ons inzetten om startups en scale-ups verder te helpen.”

Op de foto: John Fentener van Vlissingen, burgemeester Sharon Dijksma en Mark de Raaij van Blue Current (foto Jesaja Hizkia).
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement