Nieuws

20-12-2023 15:27

Een grote onderhoudsbeurt aan het bedrijfspand: dit mag je niet vergeten!

Als je een eigen bedrijf hebt met een eigen pand is het van belang dat er eens in de zoveel tijd een grote onderhoudsbeurt gepleegd wordt. Dit is niet iets wat bij veel werkgevers in het systeem zit, maar is wel van groot belang om het bedrijf goed draaiende te houden. Werk alles nog naar behoren? Bij technische groothandel Thermonoord kun je een hoop handige dingen voor je bedrijf kopen. Deze dingen mag je absoluut niet vergeten wanneer je het bedrijfspand even flink gaat opknappen.

Iedereen moet betrokken zijn

Iedereen die betrokken is bij het pand waar jij werkt, moet ook betrokken zijn bij het onderhoud. Geef iedereen inspraak in wat er moet gebeuren, tegen welk achterstallig onderhoud is jouw personeel de laatste maanden aangelopen? Let op, je kunt het onderhoud ook samen met jouw personeel plegen, maar doe dit absoluut onder werktijd. Je maakt er geen vrienden mee als dit na zessen nog moet gebeuren.

Raadpleeg een extern adviseur

Misschien vind je het een beetje spannend, maar het kan een goed idee zijn om met een extern adviseur eens door het pand te lopen. Deze kan je wellicht wijzen op plekken in het bedrijf die bijvoorbeeld niet brandveilig zijn. Vervelend om te horen, maar wel zaak om die dingen aan te pakken ter bescherming van je personeel en om te voorkomen dat je vervelende situaties krijgt met eventuele inspectie.

Budgetteer

Wanneer je eenmaal een rondje gelopen hebt kom je waarschijnlijk tot de conclusie dat er nog een hoop moet gebeuren. Geef duidelijke voorrang aan de dingen die echt niet kunnen wachten. Hoeveel geld is er beschikbaar voor deze opknapbeurt? Hoeveel geld kost het om al die urgente dingen op te lossen en wat blijft er vervolgens nog over voor nice to haves? Maak het budget wel netjes op. Hoe beter de staat van jouw bedrijfspand, hoe beter dat is voor het werkplezier en de productiviteit van jouw werknemers.

Stel een tijdskader

Om te voorkomen dat onderhoud op de lange baan geschoven wordt, moet er een goede tijdsplanning gemaakt worden. Wanneer wordt dit onderhoud aangepakt? Wordt hiervoor een volledige dag uitgetrokken, of wordt het steeds in het eerste of laatste uurtje van de werkdag gedaan? Wie zijn verantwoordelijk voor het onderhoud? Doe je dat zelf, in samenwerking met je personeel, of huur je er professionals voor in. Alleen met een heldere planning komt jouw pand waar je het wil hebben.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement