Nieuws

03-01-2024 10:00

Gezond en blij personeel: sportdag in Utrecht

Sporten heeft onmiskenbaar voordelen voor de gezondheid, dat weten we allemaal. Toch merken we dat sporten vaak als een individuele activiteit wordt gezien, en minder dan 20% van de Nederlandse werkgevers investeert in sport en lichaamsbeweging, Raar he? Meestal doen ze dit via sportabonnementen. Maar gezamenlijk sporten, zoals samen sporten of een sportdag organiseren, is eigenlijk ideaal om de fysieke, maar ook de mentale gezondheid van het team of het bedrijf te verbeteren. Zo bouw je loyaliteit en verbinding tussen medewerkers op. Het is een win-winsituatie voor iedereen.

De noodzaak van een gezonde leefstijl

Sporten en actief blijven is gewoon een must. We zitten tegenwoordig steeds langer achter de computer. We hoppen van de ene teamvergadering naar de andere via Google Meet, en fysiek naar het werk gaan wordt steeds minder gebruikelijk. Het gezamenlijk sporten met collega's werd ook bemoeilijkt tijdens Covid en dit heeft echt een negatieve impact gehad op zowel onze fysieke als mentale gezondheid.

Wat zeggen de cijfers?

De laatste jaren is het ziekteverzuim onder werknemers toegenomen; in 2022 was het gemiddelde verzuim 5,85%. Onderzoek toont aan dat meer bewegen op de werkvloer dit percentage kan verlagen. Niet alleen vermindert het ziekteverzuim, het verhoogt ook de tevredenheid en productiviteit van werknemers. Werkgevers moeten beweging echt aanmoedigen, want ook op zakelijk vlak is dit positief. Het verbetert het bedrijfsimago en vermindert het personeelsverloop. Zo profiteren zowel werkgever als werknemer: een echt win-win situatie dus!

Hoe organiseer je een sportdag in Utrecht?

In Utrecht kun je een leuke sportdag voor je personeel organiseren. Er zijn veel opties. Je kunt denken aan de klassieke sportscholen, atletiekbanen, zwembaden en parken, maar er zijn veel meer dingen die je kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan voetvolley, voetsnooker, sumo worstelen en andere leuke (en unieke) activiteiten. Je kunt ook een professioneel bedrijf inschakelen die alles voor je regelen,zoals vervoer, eten, drinken, activiteiten en meer. Super fijn, want zij doen dit vaker en weten een goed uitje te organiseren.

De voordelen van een sportdag voor je personeel

Een sportdag met je personeel is gewoon top. Het is super voor teambuilding omdat collega's elkaar op een nieuwe manier leren kennen en samenwerken. Dit kan zorgen voor betere samenwerking op het werk. Sporten helpt ook om stress te verminderen. Het is een leuke manier voor je werknemers om even niet aan werk te denken en te ontspannen. Hierdoor komen ze weer fris en vol energie terug op het werk. Dus, een sportdag organiseren is echt de moeite waard vanwege al deze voordelen!
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement