Nieuws

10-01-2024 15:39

Vier tips voor een fantastische website voor jouw bedrijf

Als je een eigen bedrijf hebt is jouw website je visitekaartje. Ben jij geen wonder op het gebied van technologie? Het maken en onderhouden van een website is gelukkig niet heel moeilijk. Het begint allemaal bij goede website hosting. Verder moet je je website natuurlijk blijven onderhouden. In dit artikel geven we je vier tips voor een fantastische website.

Bijhouden

Wanneer jouw website eenmaal online staat kan iedereen hem overal en altijd bekijken. Daarom is het van belang dat de website altijd up to date is. Blijf regelmatig relevante informatie over jouw bedrijf en nieuwe foto’s plaatsen. Wanneer de inhoud van jouw website niet meer relevant is, kunnen mensen denken dat je niet meer in business bent. Dat kan klanten kosten.

Optimaliseren

In de huidige tijd draait alles om snelheid. Blijf jouw website optimaliseren, zodat hij snel genoeg blijft werken om de aandacht van de bezoeker vast te houden. Je kunt dit doen door de webhost te blijven updaten, irrelevant geworden informatie en plugins te verwijderen, een niet al te zwaar template te kiezen en foto’s en video’s op de website zo veel mogelijk te beperken. Natuurlijk wil je voor het visuele genot wel wat foto’s en video’s, maar comprimeer deze dan voordat je ze op de website plaatst.

Voeg de link toe waar mogelijk

Jouw website is jouw visitekaartje. Voeg een link naar jouw website dus waar mogelijk toe. Dit kun je doen op de instagrampagina van het bedrijf en van jezelf, op fysieke visitekaartjes, aan het einde van je e-mails en eventueel ook op facturen. Via de host kun je zien hoe vaak per maand, per week of zelfs per dag of uur jouw website bezocht wordt. Je wilt natuurlijk dat dit cijfer blijft stijgen!

Besteed het uit

Als je een groot bedrijf hebt en zelf geen technisch wonder bent, kun je ervoor kiezen om het bouwen van je website uit te besteden. Je betaalt dan wel de kosten van zowel de websitebouwer als de webhost, maar je krijgt in ruil daarvoor wel een prachtige website. Je bent dan niet meer afhankelijk van standaard templates, maar krijgt echt een professioneel product. Zeker de moeite waard om in te investeren. Als je al een website hebt en je ziet dat het aantal bezoekers aan het toenemen is, kan het ook een idee zijn om een professional eens over het geheel te laten gaan.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement