Nieuws

02-02-2024 14:44

Hoe investeren in jezelf kan bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling en professioneel succes

Allemaal vinden we het belangrijk om goed te presteren in onze carrière. Lange dagen, intensieve uren en connecties onderhouden zijn daar allemaal onderdeel van. Het zijn echter zeker niet de enige dingen die je kan doen om succes te behalen. Succes begint bij lekker in je vel zitten en door te investeren in jezelf krijg je vaak net dat beetje zelfvertrouwen wat jou kan helpen die extra stap in je carrière te zetten.

 

Uiterlijk in de professionele omgeving

Een verzorgd uiterlijk kan leiden tot een positieve perceptie in de werkplaats. Of je nu klanten binnen moet slepen, of je je collega’s wil overhalen om je met een project te helpen. De mens is nu eenmaal receptiever voor dit soort dingen als er een aantrekkelijk persoon voor hen staat. Het is daarom erg belangrijk om jezelf van je beste kant te presenteren als je aan het werk bent. We zien een opkomst in cosmetische behandelingen met als doeleinde er representatief uit te zien. Behandelingen als Botox, groeien enorm in populariteit onder professionals. Deze geven veel ondernemers net dat stukje zelfvertrouwen dat nodig is om de sprong in het diepe te wagen.

 

Work-Life balance

Natuurlijk, het is belangrijk om genoeg in je werk te investeren zodat je er goede vruchten van kan plukken, maar zoals het engelse gezegde luidt: ‘You can’t pour from an empty cup’. Juist om de beste versie van jezelf op werk te zijn, moet je je vrije tijd investeren in het ontwikkelen van jezelf als persoon. Focus bijvoorbeeld op het aanleren van goede gewoontes zoals gezond eten, mediteren, sporten en lezen. Iedereen heeft er soms moeite mee, daarom is het geen gek idee om te investeren in een life coach, die je net het zetje in de juiste richting kan geven.

 

Dress to impress

Kleding is een van de makkelijkste manieren om je uitstraling en zelfvertrouwen nog een boost te geven. Veel mensen vinden het lastig om hun eigen weg te vinden in de zakelijke garderobe, omdat deze soms wat eentonig kan zijn. Wij weten allemaal dat het vinden van de juiste outfit in de ochtend best lastig kan zijn. Want, waar voel je je goed in, wat vinden anderen leuk, en kom je wel professioneel genoeg over als je die schoenen aan doet? Een simpele oplossing is: huur een stylist! Het uit handen geven van dit hoofdpijndossier kan je niet alleen een nieuw perspectief op fashion geven, maar kan je ook een nieuwe zelfverzekerdheid geven die heel gemakkelijk overslaat op je klanten en collega’s.


 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement