Nieuws

10-04-2024 11:35

Provincie en OMU maken vervuild perceel Woerden klaar voor woningbouw

Aan de Hoge Rijndijk in Woerden is door jarenlange activiteiten van een metaalbewerkingsbedrijf ernstige bodemverontreiniging ontstaan. Hoewel de locatie geschikt is voor woningbouw bleek herontwikkeling door commerciële projectontwikkelaars niet realistisch door de hoge saneringskosten. Die kunnen oplopen tot bijna een miljoen euro. 

De provincie Utrecht, de voormalige eigenaren en de nieuwe eigenaar OMU (Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht) ondertekenden een overeenkomst waardoor bodemsanering en herontwikkeling naar woningbouw toch mogelijk is. OMU-directeur Frank Hazeleger: “We zijn van plan de bestaande gebouwen zo snel mogelijk te slopen en de bestemming te wijzigen naar woningbouw.” OMU is een zelfstandige uitvoeringsorganisatie van de provincie die werkt aan transformatie en herstructurering van bestaande werklocaties.

De provincie voert de bodemsanering uit. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft budget beschikbaar gesteld voor dit saneringstraject. Met de verkopers is afgesproken dat ook zij bijdragen aan de onderzoeks- en saneringskosten. Binnen vier jaar moet de sanering gestart zijn vanwege mogelijke verspreiding naar een naastgelegen grondwaterbescherming- en waterwingebied.

Foto: Provincie Utrecht
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement