Nieuws

17-04-2024 10:47

Nieuw fonds stimuleert groei in regio Utrecht: € 9 miljoen voor innovatieve startups

Het voormalige Proof of Concept (POC)-fonds van ROM Utrecht Region bood de afgelopen jaren vroege fase-investeringen aan ondernemers met investeringsgelden tot € 250.000. Zo’n twintig startups kregen ondersteuning. Dankzij het succes van het POC-fonds besloot ROM Utrecht Region tot de oprichting van het Startup Innovatie Fonds (SIF). Dit fonds met een looptijd tot en met 2029 bevat € 9 miljoen en is bedoeld voor innovatieve startups in de regio Utrecht.

“Het nieuwe SIF is bedoeld om ondernemers in de zogenaamde vroege fase in staat te stellen hun product door te ontwikkelen en in de markt te valideren, waarna het mogelijk wordt om vervolgfinanciering te realiseren,” zegt Edgard Creemers, Hoofd Investeringen bij ROM Utrecht Region. “Met een breder budget kunnen we nu investeringen toekennen van € 50.000 tot maximaal € 500.000, verdeeld over twee rondes. Daarmee kunnen we startups nog effectiever ondersteunen.”

Het SIF kwam tot stand met medewerking van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) via het programma ‘Kansen voor West’. Het fonds richt zich op innovatieve oplossingen binnen de drie Utrechtse ecosystemen: Life Sciences & Health, Earth Valley en New Digital Society. Creemers: “Doel van het fonds is om innovatieve startups te stimuleren die bijdragen aan een gezonde mens, een gezonde leefomgeving en een gezonde samenleving.”

Foto: Edgard Creemers (foto Jos Hummelen/ROM Utrecht Region)
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement