Nieuws

29-04-2024 08:24

De voordelen van grootvakstellingen

Een grootvakstelling is bedoeld om zware spullen op te slaan die makkelijk toegankelijk moeten zijn. Werknemers moeten zonder moeite spullen kunnen pakken. Maar wat is zo'n stelling nu eigenlijk precies, hoeveel kost het en in welke sectoren wordt het gebruikt? Lees er hier meer over!

Wat is een grootvakstelling?

Dit type stelling van stellingspecialist.nl is perfect voor het opslaan van grote goederen. Deze stelling heeft grote vlakken om zware items te dragen. Hoe groter de goederen, hoe zwaarder ze vaak zijn. Om die reden is een grootvakstelling heel stevig met een hoog draagvermogen. Qua grootte valt deze stelling tussen een legbordstelling en een palletstelling in. Je kunt zeggen dat een grootvakstelling bedoeld is voor middelzware tot zware goederen die niet op pallets passen of niet daarop geplaatst hoeven te worden.

Efficiënt gebruik van ruimte

Een groot voordeel van grootvakstellingen is dat je hiermee de ruimte beter kunt gebruiken. Je kunt er goederen efficiënt mee opstapelen, waardoor je elke vierkante meter in het magazijn goed benut. Deze stellingen zijn er in allerlei maten en soms zelfs met meerdere verdiepingen. Zo kun je ze precies aanpassen aan wat jouw bedrijf nodig heeft.

Kostenbesparing

Nog een voordeel van grootvakstellingen is dat ze kosten besparen. Omdat je meer spullen per vierkante meter kunt opbergen, dalen de opslagkosten per product. Dit kan flink schelen, vooral als je bedrijf veel voorraad heeft of maar weinig opslagruimte.

Extra draagkracht

Grootvakstellingen zijn erg sterk en kunnen tot wel 1000 kg dragen. Ze zijn perfect voor het veilig opslaan van zware spullen die niet makkelijk op pallets passen. Dit maakt ze ideaal voor bedrijven die grote en zware producten hanteren.

Lange levensduur

Grootvakstellingen gaan ook lang mee. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen en de dragers en staanders zijn verzinkt. Dit beschermt ze tegen roest en slijtage. Daardoor hebben ze weinig onderhoud nodig en hoef je ze niet snel te vervangen. Ook hierdoor zul je op lange termijn kosten besparen.

Flexibiliteit

Tot slot zijn grootvakstellingen heel flexibel. Bedrijven kunnen zelf de hoogte van de vakken instellen en de stellingen aanpassen aan hun eigen behoeften. Als de behoefte aan opslag verandert, kun je makkelijk extra secties toevoegen. Dit maakt grootvakstellingen een goede investering voor de lange termijn.

Voor welke bedrijven?

Deze stellingen zijn de laatste jaren vooral populair geworden bij webshops, maar ook veel andere soorten bedrijven maken er gebruik van. Ze zijn ideaal voor het opslaan van goederen die te groot zijn voor een gewone legbordstelling, maar te klein om een hele palletplek te vullen. Bovendien passen ze goed in lagere ruimtes. Grootvakstellingen zijn ook handig voor het orderpicken omdat je veel in één vak kunt plaatsen en de breedte van de vakken flexibel kunt aanpassen met bijvoorbeeld tussenschotjes.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement