Nieuws

08-05-2024 11:52

1 miljoen euro groeikapitaal voor Fynch Mobility

Fynch Mobility haalde 1 miljoen euro financiering op. Het Utrechtse mobiliteitsplatform helpt werkgevers bij het meten en reduceren van de CO2-uitstoot van personenmobiliteit. De SaaS-startup werd in deze seedfundingronde bijgestaan door Bas Scheele van Cardinalis Consulting.

Het opgehaalde groeikapitaal van 1 miljoen is afkomstig van een consortium van business angels en een Europese subsidie. Fynch Mobility gebruikt dit om haar B2B-softwareplatform verder op te schalen. In 2030 wil het bedrijf meer dan 10 miljoen mensen motiveren richting duurzame en gezonde mobiliteit.

“Steeds meer organisaties ontdekken dat het goed regelen van mobiliteit zorgt voor kostenefficiëntie, aantrekkelijk werkgeverschap en CO2-reductie,” zegt co-founder Serge van den Berg. Medewerkers gebruiken de mobiliteitsapp om reizen en thuiswerkdagen eenvoudig te administreren en te declareren. Het platform integreert in diverse HR- en ESG-softwareprogramma’s. Zo krijgen werkgevers realtime inzicht in de CO2-uitstoot van personenmobiliteit en kunnen zij voldoen aan de duurzaamheidswetgeving zoals CSRD en WPM.

Fynch rekent organisaties als Rijkswaterstaat, BCD Travel, Censo Energy Services, Q-Park/P1, Volvo Group Netherlands en BMW Nederland tot de klantenkring.

Foto: Fynch Mobility
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement