Nieuws

08-05-2024 12:04

Boutiquehotel in voormalig poppodium Tivoli

Poppodium Tivoli Oudegracht krijgt na tien jaar leegstand een nieuwe bestemming. Vastgoedontwikkelaar Stadswaarde vond in Conscious Hotels een partner voor de opening van een boutiquehotel met 46 kamers op deze historische plek. 

Tivoli werd gesticht als klooster tussen 1248 en 1267. Daarna deed het onder meer dienst als weeshuis. Vanaf de tachtiger jaren groeide Tivoli uit tot een van de bekendste Nederlandse poppodia.

Voor Conscious wordt Tivoli het eerste hotel buiten Amsterdam. Duurzaamheid krijgt veel aandacht, met een energielabel A+ als doel. 
Aanpassingen worden nauwkeurig overwogen om de historische elementen van het gebouw te behouden, zoals de monumentale schouwen en het glas in lood in de lobby.
Het interieur wordt samengesteld uit gerecycled en geüpcycled meubilair en er zal uitsluitend gewerkt worden met vegetarische en biologische producten.

“Utrecht stond al lang op ons verlanglijstje,” zegt Marco Lemmers, medeoprichter en CEO van Conscious Hotels. “Deze bedrijvige en snelgroeiende, duurzame stad met prachtige historische stadskern is aantrekkelijk voor zowel vrijetijds- als zakelijke gasten. We kijken dan ook uit naar de opening komend jaar.”
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement