Nieuws

04-06-2024 12:07

12,5 jaar Ondernemersfonds Utrecht

Ondernemersfonds Utrecht viert in juni 2024 een belangrijke mijlpaal: het 12,5-jarig jubileum. Het fonds is opgericht om de lokale economie te versterken en het ondernemersklimaat te verbeteren. Ondernemers, eigenaren en gebruikers van niet-woningen brengen het geld van het fonds zelf op via een opslagpercentage op de OZB niet-woningen. Alle 68 trekkingsgebieden zorgen voor een eigen budget. Per gebied bepalen samenwerkende ondernemers waaraan zij dit besteden. Zo kleuren ondernemers hun eigen deel van Utrecht met projecten die bij het gebied passen.

Door de jaren heen heeft het fonds 4.420 projecten ondersteund, variërend van evenementen en marketingcampagnes tot investeringen in infrastructuur en duurzaamheid.

“Ondernemersfonds Utrecht is een cadeau van de Utrechtse ondernemers aan de stad,” aldus fondsmanager Kyra Kasel. “De ondernemers betalen en regelen allerlei zaken waar Utrecht mooier, veiliger, aantrekkelijker en duurzamer van wordt. Er is een sterk netwerk van ondernemersverenigingen en -collectieven die daar met elkaar, grotendeels vrijwillig, aan werken. Daar mag Utrecht heel trots op zijn.”

Meer informatie op ondernemersfondsutrecht.nl.

Foto: Ondernemersfonds Utrecht
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement