Diversiteit en inclusie op de Utrechtse arbeidsmarkt

Magazines | Utrecht Business Nr 6 2018 | Lees volledige uitgave online

De samenleving verandert en veel bedrijven willen een afspiegeling van de samenleving zijn. Diversiteit en inclusie zijn de toekomst van onze economie. Zeker in Utrecht. Hoe kunnen we als werkgevers en jongeren daar samen vorm aan geven? Wat hebben we nodig? Wat moeten we bevorderen en ondersteunen? Hoe vinden we de juiste werknemers? Deze en andere vragen spelen een grote rol wanneer het gaat over diversiteit.

'Diversiteit en

inclusie op de Utrechtse arbeidsmarkt'

Stichting No Limits en Stichting De Slinger Utrecht organiseren op 12 maart 2019 een Congrestival met als thema 'Diversiteit en inclusie op de Utrechtse arbeidsmarkt'. Een evenement waar werkgevers onderling kennis en ervaring kunnen delen over diversiteit en inclusie binnen de onderneming. Waar werkgevers en talentvolle jongeren elkaar ontmoeten, en beiden hun netwerk kunnen verbreden. Dinsdag 20 november jl. kwamen jongeren met een arbeids-uitdaging en werkgevers ter voorbereiding van het Congrestival bij elkaar om te praten over inclusiviteit in de breedste zin.

Kans

Programmamanager Diversiteit & Inclusiviteit bij ProRail kaartte het onderwerp 'referral recruitment' aan; het zoeken van nieuw talent in je eigen netwerk. Uit comfort zoeken bedrijven nieuwe werknemers in hun eigen netwerken. Dit zorgt voor te weinig be-weging omtrent diversiteit. Naar aanleiding hiervan werd de stelling 'Stoppen met refferal recruitment' aangedragen. Het is een kans om talenten te vinden die je normaal niet zou benaderen. Het is belangrijk dat je als team je krachten bundelt om de balans te

vinden tussen de kracht van het netwerk en het realiseren van diversiteit binnen je bedrijf.

Meer divers

Een idee om deze balans te vinden is het meer divers maken van netwerken. Niet alleen het netwerk van bedrijven, maar ook het netwerk van jongeren kan meer divers. Maar hoe doe je dit? Verschillende bedrijven, ondernemers en jongeren hebben hier idee?n en vragen over. Op 12 maart 2019 willen we dat deze vragen beantwoord kunnen worden en deze idee?n gedeeld worden. Niet alleen omwille van diversiteit is het uitbreiden van het netwerk belangrijk. Er liggen veel vacatures die niet vervuld worden, terwijl er een hoop jongeren met talent zijn die deze kunnen vervullen. Bedrijven en ondernemers lopen hier tegen aan. Hoe kom je met deze jongeren in contact en hoe behoud je dit? Ook deze vragen zullen een belangrijke rol spelen in maart.

Het Congrestival op 12 maart 2019 is gericht op het bevorderen van een diverse en inclusieve arbeidsmarkt waarbij het delen van kennis voorop staat. We kunnen van elkaar leren. No Limits en De Slinger Utrecht gaan verder met de voorbereidingen van dit evene-ment in samenwerking met onder andere KPMG, ProRail, ENGIE, UMC Utrecht en VSB.

Wanneer? 12/03/2019

Waar? Het Provinciehuis Utrecht, Archimedeslaan 6

Hoe laat? 15:00 18:00

Wilt u op de hoogte blijven van het Congrestival of heeft u vragen, het programma en uitnodiging ontvangen, meld u dan aan via

info@deslingerutrecht.nl

www.deslingerutrecht.nl

www.nolimits-utrecht.nl

diversiteit De Slinger

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement