Leolux Experience Center: iconen aan de A2

Magazines | Utrecht Business Nr5 2022 | Lees volledige uitgave online

Het is niet te missen en er wordt ook al volop over gesproken: het recent geopende Leolux Experience Center op een A1-locatie aan de A2 bij Breukelen. Daarmee geeft het Nederlandse familiebedrijf een fraai visitekaartje af van zijn vier meubelcollecties, waaronder Leolux LX voor de zakelijke markt. "We maken de bezoeker wegwijs in dertig miljard combinaties," glimlacht salesmanager Johan Venekamp.

Designmeubels komen het beste tot hun recht wanneer je ze vanuit verschillende perspectieven kunt bewonderen en die ruimte krijgen ze in het Leolux Experience Center, royaal opgesteld op 3.400 vierkante meter aan showroomoppervlakte. De aanblik is transparant en rustig, maar het zou je als bezoeker op den duur toch gaan duizelen wanneer je er zonder begeleiding rondloopt. Gelukkig zorgen gastvrouwen voor een hartelijke ontvangst en nemen adviseurs de klanten 'mee aan de hand' langs de oneindige mogelijkheden. "We hebben hier al onze vier merken ondergebracht: Leolux, Pode, Evidence en het zakelijke label Leolux LX, dat vier jaar geleden zijn introductie beleefde," vertelt Venekamp. "Natuurlijk is deze zichtlocatie aan één van de drukste snelwegen bedoeld als ultieme vorm van marketing, maar vooral willen we mensen inspireren door de collecties en de talrijke variatiemogelijkheden tastbaar te maken. Je zou mogen zeggen dat we werken in dienst van onze 120 dealers in Nederland, door met een uitzonderlijk kennisniveau zowel particuliere als zakelijke klanten te begeleiden in het aankoopproces. Soms misschien wel als second opinion."

Toon zetten
Ze staan er allemaal in Breukelen, de iconen van de puur Nederlandse Leolux Furniture Group, zoals de gereïncarneerde fauteuil Anton uit de jaren zestig en de legendarische bank Tango, die sinds zijn geboorte in 1984 een bijna veertigjarige levenscyclus kent. "Tegelijkertijd blijven we ons continu vernieuwen en de toon zetten in de markt, waarbij we samenwerken met gerenommeerde ontwerpers en ook jonge talenten de kans geven om hun verfrissende idee?n op onze merken los te laten," geeft Venekamp aan. "Dat zie je terug in de designs, waarmee we best een stukje eigenzinnigheid durven op te zoeken, maar ook in de toepassing van duurzame materialen onder de naam 'Verantwoorde keuze'. Die worden bijvoorbeeld samengesteld op basis van gerecyclede kleding of aangespoeld plastic uit de oceaan." De begeerlijkheid van deze markante meubelen blijkt wel uit het feit dat sommige zakelijke klanten de naam Leolux expliciet vermelden in hun communicatie. "Bijvoorbeeld hotels die hun kamers met onze meubelen hebben ingericht. We zijn sowieso sterk vertegenwoordigd in de hospitalitymarkt."
 

"Creatieve ondersteuning is een must om de meubelen perfect in een totaalplaatje te passen."


Derde generatie
Als familiebedrijf met een geschiedenis van negentig jaar houdt Leolux Furniture Group vast aan zijn kernwaarden design, kwaliteit, zitcomfort en betrouwbaarheid. "Met Sebastiaan Sanders staat sinds 2012 de kleinzoon van de oprichter aan het roer," zegt Venekamp. "We hebben echter niet alleen de derde generatie in de directie, maar ook bij diverse mensen op de werkvloer ?n bij leveranciers, die we bij voorkeur zoeken in de wijde omgeving van ons fabriekscomplex in Venlo. We houden namelijk van korte lijnen en willen goede afspraken maken, waarbij we waarde hechten aan een loyale relatie van beide kanten. Dat komt ten goede aan de kwaliteit en aan de leverbetrouwbaarheid, waardoor wij uitzonderlijke externe omstandigheden daargelaten in principe altijd binnen acht tot tien weken de klant blij kunnen maken met zijn aankoop. Daarbij moet je bedenken dat we volledig op bestelling fabriceren en dus geen voorraden aanhouden. Dat komt de efficiency ten goede en maakt het mogelijk om onze hoogwaardige, onderscheidende producten tegen realistische prijzen in de markt te zetten."

Elke wens invullen
Het Leolux Experience Center in Breukelen biedt zakelijke klanten de gelegenheid bij uitstek om kennis te maken met de welhaast onbegrensde mogelijkheden, waarbij het in 2019 gelanceerde label Leolux LX specifiek deze markt bedient. Venekamp: "De ondernemer kan ons zelf op afspraak of spontaan bezoeken om zich te laten inspireren, maar het komt ook steeds vaker voor dat we architecten en projectinrichters ontvangen. Creatieve ondersteuning is een must om de meubelen perfect in een totaalplaatje te passen, in een interieur dat qua uitstraling deel uitmaakt van de marketing van een bedrijf. Naast de verregaande pluriformiteit in modellenlijnen en variatiemogelijkheden in maatvoering vullen we vrijwel elke denkbare wens in als het gaat om afwerking, tot en met de kleur van de verschillende bekledingsvlakken, stikwerk, pootjes en frames. Geen enkel probleem dus om het meubilair bij de huisstijl van een organisatie te laten aansluiten of om er een heel specifieke ambiance mee te creëren in het interieur." De portfolio van zakelijke klanten vermeldt gerenommeerde bedrijven zoals Google, Amazon, HP, AFAS Software, Inntel Hotels en het Hard Rock Cafe Amsterdam.

Netwerken
Samen met accountmanager Anne Hendriks bedient Johan Venekamp de zakelijke markt, met het Leolux Experience Center aan de A2 als 'levende catalogus'. "Mooi strategisch gelegen tussen Utrecht en Amsterdam, vrijwel direct aan de afrit Breukelen. Dat maakt het heel makkelijk voor bestaande en potenti?le klanten om een bezoek te plannen, al dan niet op afspraak. We stellen onze belevingswereld ook graag open voor mensen die behoefte hebben aan een rustige plek om tijdelijk te werken of die willen afspreken met relaties. Trouwens, over netwerken gesproken: met alle plezier organiseren we een rondleiding voor een gezelschap in het bezoekerscentrum bij de Leolux-fabriek te Venlo, waar moderne productietechnieken met automatisering hand in hand gaan met ambachtelijk werk." Daar waar de iconen ontstaan die bij zovele particulieren thuis en bij een groeiend aantal ondernemers op de zaak hun stijlvolle stempel op de sfeer drukken, soms wel tientallen jaren lang.

Meer informatie: www.leolux.nl

 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement