Hogeschool Utrecht vormt partnerships voor de toekomst

Magazines | Utrecht Business Nr5 '23-'24 | Lees volledige uitgave online

In de snel evoluerende wereld van ICT-onderwijs is het vinden van relevante en uitdagende projecten voor studenten van cruciaal belang. Leren uit boeken is een achterhaald fenomeen. Wat vandaag ‘state of the art’ is, kan morgen alweer verouderd zijn. Studenten leren vooral door samen aan de slag te gaan met echte projecten uit het bedrijfsleven. En om die projecten binnen te halen, heeft de Hogeschool Utrecht (HU) een slimme strategie bedacht: samenwerken met bedrijven via Challenges.
 
“Omdat we ons onderwijs steeds meer projectgebaseerd inrichten, hebben we voor onze studenten ook steeds meer relevante ICT-projecten nodig. Daarbij werken we graag samen met partners die continuïteit kunnen bieden,” zegt Eric van der Voort, partner- en projectmanager aan het Institute for ICT van de Hogeschool Utrecht.
 
Deze samenwerking tussen de HU en het bedrijfsleven is een win-winsituatie. “Studenten krijgen de kans om hun kennis en skills in projectteams toe te passen en uit te breiden, terwijl bedrijven toegang hebben tot frisse ideeën en innovatieve oplossingen. Ook kunnen bedrijven zo de krenten uit de pap te vissen; zij hebben immers als eerste zicht op jong IT-talent. Kortom: het is een waardevolle samenwerking voor alle betrokken partijen.”
 
Ook voor het komende voorjaar zoekt de HU weer naar uitdagende opdrachten voor tweede- en derdejaars studenten in verschillende ICT-richtingen, waaronder Software Development, Cyber Security, Cloud en Innovation. Het doel van deze opdrachten is het opleveren van een Proof of Concept, een Minimum Viable Product of een prototype.
 
“Tijdens de opdracht krijgen de studenten ondersteuning van coaches en experts van de HU. We vragen de opdrachtgevers om ongeveer 3 uur per week begeleiding te bieden. Studenten werken parttime aan de projecten, waarvan 1 dag op locatie bij de opdrachtgever voor afstemming en projectwerk. De opdrachten hebben een looptijd van ongeveer 20 weken,” legt Van der Voort uit.
 
“Dus, bedrijven en instellingen, hebben jullie mooie projecten voor onze studenten? Voor het indienen van opdrachten is er een handige aanmeldmodule op de site van de Master Challenge. Het is de perfecte gelegenheid om bij te dragen aan de opleiding van toekomstige ICT-professionals en tegelijkertijd jong talent met een frisse blik naar concrete ICT-vraagstukken van je bedrijf te laten kijken. Wie weet ontstaat er tijdens zo'n project wel dé innovatie waar jullie organisatie naar op zoek is.”
 
Voor uitgebreide informatie, inclusief het indienen van opdrachten, kunnen geïnteresseerde bedrijven terecht op de site van de Master Challenge (www.masterchallenge.me). Van der Voort: “Onze docenten kijken vervolgens of de opdracht aan de randvoorwaarden voldoet. Is dat het geval, dan leggen zij hem voor aan de studenten en stellen de projectteams samen. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?”
 
 
Eric van der Voort, partner- en projectmanager HU-IICT Eric.vandervoort@hu.nl" rel="nofollow" target="_blank">Eric.vandervoort@hu.nl
 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement