Toptalent voor het mkb

Magazines | Utrecht Business Nr 4 - 2016 | Lees volledige uitgave online

Nieuw wervings- en ontwikkelprogramma MKB-Nederland en Eiffel

Toptalent voor het mkb

U wilt groeien met uw bedrijf. Uw eerste of grotere stappen zetten op de exportmarkt. Nieuwe klanten aan uw onderneming binden. Innoveren met nieuwe producten. Plannen en wensen genoeg, maar binnen uw bedrijf ontbreekt het aan de juiste expertise. Het toptalenten-programma van MKB-Nederland en EIFFEL biedt uitkomst. Ons programma verbindt talent met ondernemerschap. Voor een periode van zes maanden haalt u een toptalent in huis om samen die belangrijke stap te zetten.

Het mkb is dynamisch. Het is een werkveld van ondernemerschap, snel schakelen, pragmatisme en doelgerichtheid. Een interessante omgeving voor jonge talenten om zich snel te ontwikkelen. En toch kan het lastig zijn voor mkb'ers om jong talent binnen te halen. Werkgevers in het mkb hebben vaak geen ingangen bij een hogeschool of universiteit en jong talent vindt niet automatisch zijn weg naar het mkb.

MKB-Nederland en EIFFEL hebben de handen ineen geslagen om het beste van twee werelden te combineren. We hebben een specifiek ontwikkelprogramma opgezet voor mkb'ers die jong talent aan hun bedrijf willen binden en een uitstekende start willen bieden.

Voordelen van het mkb

Het uiteindelijke doel van het project is dat talenten een carrière in het midden- en kleinbedrijf als net zo aantrekkelijk ervaren als werken voor een multinational. "We willen dat hoogopgeleide starters inzien dat werken binnen het mkb veel voordelen heeft", zegt directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland. Zo heb je vaker een grote verantwoordelijkheid en groei je eerder door dan in een multinational."

Hoe werkt het?

We selecteren een team van jonge, recent afgestudeerde talenten die specifiek in het mkb goed tot hun recht komen. Toptalenten met een bedrijfskundige achtergrond, uitstekende digitale vaardigheden én opgeleid om processen te optimaliseren. Ze zijn pragmatisch, zien verbanden en leggen de lat hoog. Onder begeleiding van EIFFEL doorlopen onze talenten in zes maanden een intensief traject met een uitgebalanceerd team om zich heen voor de juiste begeleiding.

Voor het programma start, bepalen we samen welke kandidaat het meest geschikt is voor de specifieke wens in uw bedrijf. Natuurlijk moet daarbij, naast de juiste kennis en vaardigheden, ook sprake zijn van de juiste 'klik'. Net als bij een gewone sollicitatie. U, de werkgever, neemt de uiteindelijke beslissing. Na een traject van zes maanden bestaat de mogelijkheid het toptalent vast in dienst te nemen.

Uw voordelen

? Werving en selectie van toptalent, specifiek gericht op het mkb

? Coaching on the job door ervaren coaches en topsporters

? Een speciale mkb-coach die u kunt inzetten op specifieke vraagstukken

? Een uitgebreid opleidingsprogramma dat ervoor zorgt dat de talenten nog aantrekkelijker worden voor het mkb

? Een extra opleidingsplaats voor een van uw eigen medewerkers

Wilt u meer informatie over het toptalenten programma of heeft u als mkb-bedrijf

interesse in een toptalent? Kijk dan op

www.mkb.nl/toptalent. n

Contact en informatie:

Helga Brenninkmeijer, regiomanager MKB-Midden

T 06-11351745, h.brenninkmeijer@mkb.nl,

www.mkbmidden.nl

MKB NIEUWS

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement