Nieuws

28-06-2016 14:52

Op naar de 100.000 banen

Met regelmaat krijgen de Participatiewet en de Banenafspraak aandacht in de media. Goede voorbeelden en positieve signalen komen aan bod, net als de bureaucratie en de complexiteit van de regelingen.
 
Mede door de inzet van VNO-NCW en MKB Nederland zijn de afgelopen periode verbeteringen aangebracht in wet- en regelgeving of zijn daartoe voorstellen gedaan. Een speciale uitgave van Middelpunt, het verenigingsmagazine van VNO-NCW Midden, geeft inzicht in de stand van zaken. In deze special komen verschillende aspecten van de Banenafspraak en de Participatiewet aan de orde. Ondernemers delen hun ervaringen. Een ervan is Jacco Vonhof (foto). Als voorzitter van VNO-NCW Midden zet zich actief in voor de Banenafspraak. En als eigenaar van Novon Schoonmaak heeft hij tientallen mensen met een arbeidsbeperking in dienst. “Wij kijken niet naar wat mensen níet kunnen of in welk hokje ze passen. We kijken met welk talent ze iets kunnen toevoegen aan ons team.”
 
Onder de noemer “Op naar de 100.000 banen” zetten VNO-NCW, MKB Nederland en LTO zich in voor uitvoering van de Participatiewet en de invulling van de Banenafspraak, maar ook voor vereenvoudiging en verbetering van de wetgeving. Het commitment van het bedrijfsleven bij dit project is groot. De ambitie is hoog en raakt alle werkgevers. Meer informatie over het onderwerp of een exemplaar van de Middelpunt-special zijn op te vragen via 100.000banen@vno-ncwmidden.nl of 055-522 26 06.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement