Column: Leuk

Magazines | Utrecht Business Nr 2 2020 | Lees volledige uitgave online

Leuk

Hij kwam binnen. Een stevige man, eigenaar van het bedrijf. Het ging goed met de business.

Maar waarom zat hij dan hier?

"Het moet weer leuk worden. Ik wil niet het hele weekend en alle avonden met het bedrijf in mijn hoofd zitten. D??rom ben ik er niet aan begonnen!"  Diepe zucht.

We gingen samen op zoek naar wat het werk, zijn bedrijf, leuk maakte. Waarom hij dit was gaan doen. En wat er was gebeurd zodat dat 'leuk' weg was? In ieder geval bij hem.

Ooit begonnen als ZZP-er, had hij nu een aantal mensen in dienst. Druk met van alles, maar niet meer met waarom hij ooit zijn eigen bedrijf had gestart. Afijn, het moet weer leuk worden dus.

Wat heb jij nodig om het weer leuk te laten worden? Wat doe je nu waar je zsm mee wil stoppen? En wat doe je waar je energie van krijgt, waar je 's-ochtends fluitend voor je bed uitkomt?

Daar zicht op krijgen en dan eens kijken wie je in je bedrijf hebt die vooral goed is in waar jij jeuk van krijgt. Kijk die per-soon maar eens diep in de ogen. Snapt hij jou en je bedrijfsfi-losofie en kan hij een nieuwe uitdaging aan?

Dan wordt het voor allebei leuker. Jij kunt je bezig houden met wat je leuk vindt. De ander groeit door de waardering die hij of zij krijgt. Maar ook doordat er nieuwe elementen aan de functie toegevoegd zijn. Daar worden er minstens twee blij van. Waarschijnlijk meer, want als je dingen niet leuk vindt om te doen word je er meestal ook niet gezelliger van.

Delegeren is leuk en maakt het voor iedereen leuker. Mits goed gedaan en gecommuniceerd natuurlijk.

"Het is weer leuk" zei hij bij het afscheid. Kijk, daarom vind ik coachen zo leuk.

Ton Veldhuizen

Ilomarjo Coaching & Advies

Ilomarjo Coaching & Advies column

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement