Archive-IT ziet kansen in veranderende wereld

Magazines | Utrecht Business Nr 2 2020 | Lees volledige uitgave online

Helft Nederlanders stoort zich aan

onverzorgde collega's tijdens videocall

Maar liefst 51 procent van de Nederlanders ergert zich aan collega's die tijdens een digi-taal overleg onverzorgd voor de camera zit-ten. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.506 werkende Nederlanders, uitgevoerd door Panelinzicht. Volgens een aanzienlijk gedeelte van de ondervraagden leidt werken op afstand niet alleen tot ver-slonzing, maar heeft het ook invloed op het onderlinge vertrouwen. Zo denkt een derde van hen dat hun collega's door de fysieke afstand de bedrijfsregels minder serieus nemen. Vooral mannen tot 35 jaar verdenken hun thuiswerkende collega's ervan de regels aan de laars te lappen (47 procent). Onder hun vrouwelijke leeftijdsgenoten bedraagt dit percentage slechts 27 procent. Over onver-zorgde collega's zijn mannen en vrouwen eensgezind: zowel de helft van de mannen (52 procent) als van de vrouwen (50 procent) noemt een collega die ongewassen incheckt tijdens een videocall, onprofessioneel.

Studenten adviseren ondernemers in

'Law Clinic'

De Utrecht Law Clinic brengt binnenkort talent-volle rechtenstudenten en jonge ondernemingen bij elkaar. Het is een initiatief van de Universiteit Utrecht en Van Benthem & Keulen advocaten en notariaat. De Utrecht Law Clinic richt zich op start-ups en scale-ups in de provincie Utrecht. Rechtenstudenten doen waardevolle werkerva-ring op en ondernemers worden geholpen met gedegen juridische adviezen of met bijstand in een juridische procedure. Dit alles onder professionele pro bono begeleiding van docenten rechtsgeleerd-heid van de Universiteit Utrecht en de juridische professionals van Van Benthem & Keulen. De twee partners zoeken bewust de verbinding met de maatschappij. Willem Janssen, docent rechts-geleerdheid: "Deze vorm van leren, deelname aan een clinic en juridisch advies geven aan echte cli?nten, speelt wereldwijd een groeiende rol in rechtenonderwijs. Tegelijkertijd bouwt de clinic binnen het departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht voort op een traditie van maatschappelijk engagement bij wetenschappers en studenten." Ook bij Van Benthem & Keulen staat maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel. Directeur Johan Koggink en Partner/Advocaat Marcel Ruygvoorn: "Wij geloven dat Legal start met juridische topkwaliteit. Onze markt vraagt tegelijkertijd naar duurzame oplossingen en innovatieve toepassingen. Gevorderde rech-tenstudenten en experts uit de praktijk kunnen elkaar versterken, samen de bestaande juridische kennis verrijken en verbinden met de juridische uitdagingen van start-ups en scale-ups."

Nieuw locatieconcept 'SCALA' bij Jaarbeurs

Ge?nspireerd door het wereldbe-roemde theater La Scala heeft Jaarbeurs in samenwerking met partners IINII, Fraai Projecten, Coreworks en Mertens AVR een nieuw locatieconcept ontwikkeld. In SCALA kunnen maximaal 650 personen coronaproof samenkomen tijdens cor-porate events, congressen en culturele voorstellingen. SCALA is in samen-werking met deze partners ontstaan en faciliteert in het organiseren van impactvolle veilige live ontmoetingen. Deze zomer wordt SCALA gebouwd in het Event & Exhibition Centre van Jaarbeurs, zodat organisatoren vanaf 26 september 2020 tot en met 31 december 2020 gebruik kunnen maken van dit tijdelijke concept. Het betreft een kant-en-klare constructie waarbij het een kwestie is van plug & play. Organisatoren kunnen een eigen invulling aan de locatie geven. SCALA bestaat uit drie verdiepingen met 129 loges, aparte trapopgangen en wandelpaden. Hiermee wordt een intieme setting gecre?erd waarbij iedereen veilig vanuit een eigen loge dichtbij het podium zit. Vertical seating brengt de beleving dichtbij, waardoor alles de onverdeelde aandacht krijgt die het verdient.

Business flitsen

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement