Succes digital commerce en Webwinkel Vakdagen hand in hand

Magazines | Utrecht Business Nr2 2023 | Lees volledige uitgave online

Het gonsde op de beursvloer van enthousiasme, passie en kennis, meldt Bosman. De 14.000 bezoekers aan de Webwinkel Vakdagen waren enthousiast. Er werd flink genetwerkt, zowel onderling als met de ruim 250 standhouders. Alle belangrijke spelers gaven acte de présence, van gevestigde namen tot verfrissende start-ups. Namens Utrecht Business was Bas van der Heijden aanwezig.

Meegegroeid met de markt
“Dit waren alweer de zestiende Webwinkel Vakdagen,” zegt Bosman. “Ik kan me nog goed herinneren dat we de eerste editie organiseerden, ook hier in Utrecht. Het was 2007 maar voelt als de dag van gisteren. In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot dé vakbeurs op het gebied van e-commerce.”
Het evenement is niet alleen getalsmatig gegroeid, met meer bezoekers en vierkante meters, maar ook inhoudelijk. “De Webwinkel Vakdagen zijn meegegroeid met de markt en misschien geldt dat ook wel een beetje andersom.”
 
Fases van groei
E-commerce werd digital commerce. Single channel werd multichannel en dat werd vervolgens omnichannel. In het uitdijende aantal koop- en contactkanalen kwam de klant steeds meer centraal te staan. Nog niet altijd in de praktijk maar zeker in theorie, aldus Bosman. Hij wijst op het grote belang van relevante data; die weten de verschillende verkoop- en klantkanalen te koppelen en te besturen. De klantervaring wordt hierdoor steeds persoonlijker.
 
Tweehonderd lezingen
De Webwinkel Vakdagen groeien inhoudelijk mee met de markt. Zo kwamen er bij de afgelopen editie tijdens meer dan tweehonderd lezingen veel actuele thema’s aan bod. Denk aan onderwerpen zoals (financiële) duurzaamheid, platformisering maar ook digitale transformatie.
 
Editie 2024
Organisatie Groep Zuid is alweer volop bezig met de zeventiende editie van de Webwinkel Vakdagen. “Die vindt plaats op 23 en 24 januari 2024, opnieuw in Jaarbeurs Utrecht,” zegt Bosman. “We hebben een extra beurshal gereserveerd voor een kleine uitbreiding. Dat geeft ons ook de mogelijkheid om het geheel iets ruimer neer te zetten. Dus jazeker, we kijken nu alweer uit naar de editie 2024.”
 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement