De businesskleding van Duetz: 'Je outfit is je visitekaartje'

Magazines | Utrecht Business Nr 3 2021 | Download de PDF | Lees volledige uitgave online

Duetz

De businesskleding van Duetz
‘Je outfit is je visitekaartje’

Al sinds 1857 is Duetz, met vestigingen in onder andere Zeist, Bilthoven en Hilversum, een gevestigde naam als het aankomt op exclusieve kleding van topmerken voor dames en heren. Het bedrijf heeft zich daarbij ook ontwikkeld tot specialist in (casual) businesskleding. “Mensen onderschatten de rol van de juiste outfit, maar het is écht je visitekaartje”, vertelt Sem Geuke. 

Duetz is al meer dan 160 jaar een familiebedrijf en kreeg in 2007 het predicaat hofleverancier toegekend. Door al die jaren heen heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een kwaliteitsbedrijf voor dames en heren en een ware specialist in businesskleding. Vroeger puur klassiek, maar op de werkvloer heeft casual businesskleding de overhand genomen en dat zie je ook terug bij Duetz. Zowel het assortiment als de te delen kennis en kunde bij Duetz hebben zich in die richting doorontwikkeld en dat merk je direct. De lijst met topmerken die in de Duetz-winkels (en online via www.duetz.nl) te verkrijgen zijn is lang. Corneliani, Eduard Dressler, Tommy Hilfiger, Gardeur, Profuomo, maar natuurlijk ook het eigen kwaliteitslabel Duetz 1857...het is slechts een héél kleine greep uit het zeer ruime aanbod.

Echt helpen
Bij Duetz kom je niet ‘gewoon shoppen’, maar krijg je gedegen advies bij je zoektocht naar de outfit die past bij jou, maar zeker ook bij wat je wilt uitdragen, legt Sem Geuke uit. “We zijn een winkel waar je nog echt geholpen wordt en waar vragen worden gesteld om de klanten en hun wensen beter te leren kennen. Niet alleen de vragen waar ze naar op zoek zijn, maar bijvoorbeeld ook naar wat ze ermee willen bereiken. Als een man zegt dat hij een donkerblauw jasje zoekt, dan vragen we door. Hij wil namelijk iets met zijn garderobe en denkt dat het blauwe jasje daarvoor de oplossing is. Bij doorvragen kan uiteindelijk zomaar blijken dat een groen jasje of vier nieuwe casual overhemden de oplossing is voor die persoon. Samen bepalen we bron van de vraag, zodat de klant vervolgens veel beter geholpen kan worden.” 

Visitekaartje
Veel mensen onderschatten de rol van hun outfit nog, weet Geuke. Kleding is sfeerbepalend, vormt je visitekaartje en is van grote invloed op een eerste indruk. Denk daarom na over welke boodschap je wil uitdragen en beoordeel per situatie of je kiest voor een casual outfit of bijvoorbeeld toch een pak. Sem Geuke: “Zeker nu alles steeds meer casual wordt onderschatten mensen de kracht van een goede outfit, maar verschillende outfits brengen echt verschillende boodschappen over. Ook voor de directeur kan het heel verstandig zijn om een keer in een t-shirt en een goede jeans op het werk te komen. Bijvoorbeeld wanneer je het voortouw wil nemen in iets dat gedaan moet worden en wil laten zien dat je zelf ook de handen uit de mouwen steekt. Je kunt met je kleding echt boodschappen overbrengen en zo op een positieve manier invloed uitoefenen.”

Meer casual
Doordat onze werkgewoonten door de jaren heen veranderd zijn, is de kantoorgarderobe van de moderne man ook anders dan die van jaren geleden. Bij Duetz helpen ze je graag om je garderobe op orde te krijgen en je te informeren over de je zakelijke garderobe. “Het klassieke aanbod hebben we daarbij uiteraard ook nog steeds”, legt Geuke uit. “Er hangt hier ook een brede selectie donkerblauwe en grijze pakken, maar het assortiment daaromheen is steeds groter en meer casual geworden. Goede jeans, een casual overhemd, chino’s, een fijne trui...het is er allemaal.”

Thuiswerken
Zelfs bij thuiswerken - uiteraard groot geworden in ‘coronatijd’ - is het zaak na te denken over wat je aantrekt. Niet zozeer als je de hele dag niemand ziet of spreekt, maar bijvoorbeeld wel voor een Zoom-meeting. Ook daarbij wil je namelijk een bepaalde indruk achterlaten, die je kracht kunt bijzetten met je kledingkeuze. “Natuurlijk hoef je dan geen pak aan te trekken”, legt Geuke uit. “Maar als je een goede trui draagt, dan kan je al een heel verschil maken door bijvoorbeeld net het kraagje van een fijn overhemd daar bovenuit te laten komen. Het gaat daarbij vooral om de dynamiek van de verschillende kleuren, waardoor het een stuk beter oogt. Met heel kleine aanpassingen kun je er zo al voor zorgen dat je bij een digitale meeting goed voor de dag komt. Eigenlijk zoek je daarmee de middenweg tussen een joggingpak en een écht pak.” Wat Duetz betreft zit het grote geheim in nette kleding met een hoog draagcomfort. Fijne stoffen met een mooi percentage stretch. Zo zie je er ook thuis achter je scherm professioneel uit, terwijl je er toch heel comfortabel bij zit. 

Stijlagenda

Bij al die keuzes en de zoektocht die daar bij hoort kan Duetz je uitstekend helpen. Met de juiste kleding, maar zeker ook met adviezen om mee te nemen in je verdere overwegingen. Om je al een beetje een duwtje in de juiste richting te geven, vroegen we Duetz waar we dit najaar absoluut voor zouden moeten kiezen. Dat resulteerde in deze checklist met ‘De beste herenkleding voor het najaar 2021’.

‘Dit is hét moment om je garderobe op te frissen. De schappen in de winkels zijn voorzien van stapels nieuwe knitwear, stijlvolle jassen zijn op hun plek gehangen en we hebben weer een ijzersterke collectie broeken voor je. De komst van deze bijna onbeperkte keuze aan rijke stoffen en fraaie kleuren zorgt wel voor een belangrijke vraag; waar moet je beginnen en welke herenmodetrends voor het najaar van 2021 ga jij toevoegen aan je garderobe? Het antwoord hebben we ook. Ieder zijn expertise en die van ons is kleding. We hebben het selectieproces voor dit najaar gedaan en nemen je aan de hand van onze favoriete kledingstukken mee door de stijlagenda van de komende maanden. Zo hoef jij alleen nog maar te bepalen welke herenmodetrends voor het najaar passen bij jouw kledingstijl.’

1. Wij zetten ons geld dit jaar in op het overshirt
Er zijn een paar kledingstukken in de kast die je er vaker uitpakt dan de ander. Je donkerblauwe colbert en donkere wassing spijkerbroek bijvoorbeeld, die misschien wel wekelijks de revue passeren. Kledingstukken die, als je de afschrijving per-keer-gedragen zou uitrekenen, een glimlach op je gezicht toveren. Graag stellen we je de volgende evergreen voor; het overshirt. Het ziet er uit als een overhemd, maar door de dikkere stof heeft deze najaarstrend ook wat weg van een colbert of een licht jack. Geschikt met t-shirt op bovengenoemde spijkerbroek, maar combineer hem ook zakelijk met pantalon en overhemd.  

2. Combineer moeiteloos een stijlvolle outfit met een ruitbroek
Met minimale inspanning je garderobe een upgrade geven doe je door de effen broek dit najaar in te wisselen voor een geruite variant. Laat de broek het middelpunt van je outfit zijn en combineer hem met een kraakhelder wit overhemd en een basic trui met ronde hals. Afhankelijk van de dresscode een paar witte gympen of nette schoenen eronder en je go-to outfit voor het najaar van 2021 is klaar.

3. De revival van het (maatwerk)pak
In de afgelopen jaren heeft casual kleding misschien de overhand genomen, maar een goed uitgevoerd pak heeft nog steeds een plaats in je rotatie businesskleding. Het geheim zit hem in het weglaten van je stropdas en het verwisselen van je overhemd voor een fris wit t-shirt of merinowollen (col)trui. Kies voor een informeler pak in neutrale kleuren en laat hem iets ruimer tailleren, dan zal je zien dat je deze herenmodetrend voor het najaar van 2021 vaak uit de kast zult pakken. 

4. Essentieel kledingstuk in koudere maanden; de overjas
Bewaar dit najaar ruimte op de kapstok voor een overjas. Deze tijdloze herenmodeklassieker valt met zijn snit tot halverwege je dij eenvoudig over een colbert, maar is ook smaakvol met coltrui en jeans. Ga voor een stijlvolle, maar veelzijdige kleur die eenvoudig met al je outfits combineert; grijs of donkerblauw zijn veilige opties om draagplezier van deze naarjaarstrend voor heren te garanderen.

5. Stijl hoeft niet ingewikkeld te zijn met goede sweats  
Tijdens de lockdown heeft draagcomfort onze harten veroverd en eigenlijk zijn we nog niet helemaal klaar om deze trend los te laten. De ooit niet te versmaden joggingsbroek heeft een succesvolle overstap gemaakt naar onze vrijetijdskast en wordt ook buiten het sporten om gedragen. Het gerenommeerde Ralph Lauren, de specialist WAHTS en ons eigen Floris Duetz laten je zien dat zo’n joggingsbroek op thuiswerkdagen een prima alternatief is.

Kijk op www.duetz.nl voor het aanbod en de verschillende vestigingen Duetz
 
 
 


  


 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement