Novicum: het talent van de mens op de juiste plek

Magazines | Utrecht Business Nr4 2021 | Lees volledige uitgave online

MHuman Resources

Novicum
Het talent van de mens op de juiste plek


Een overspannen arbeidsmarkt, individualistische wensen van kandidaten, digitalisering en generatiekloven. Het is slechts een greep uit ontwikkelingen en uitdagingen waar organisaties mee worstelen – vooral wanneer het gaat om de juiste talenten werven om een functie duurzaam in te vullen. Novicum ondersteunt en adviseert organisaties in de breedste HR-zin van het woord; van de complete screening tot assessments en van 'coaching on the job' tot advies. “Hoe bijzonder de vraag op het gebied van menselijk talent ook is, we denken mee en zorgen dat er een antwoord komt”, aldus Joep van Mil. 

Tekst: Angelique Aalders


Met een no nonsense instelling en meer dan 25 jaar ervaring zet Novicum haar expertise, kennis en kunde in om bedrijven op breed HR-vlak te ondersteunen. Persoonlijk, betrouwbaar en transparant. Joep: “Wat ons kenmerkt is onze persoonlijke benadering. We gaan niet puur af op de inhoud van een CV, maar kijken naar wat een persoon uitstraalt en wat voor gedrag deze vertoont. Wanneer een kandidaat ergens op gesprek gaat, spreken we deze altijd van te voren om te informeren en te briefen, op de dag van het gesprek spreken we hem nog laatste bemoedigende woorden toe. We houden de kandidaat continu in beeld, tot en met het tekenen van het arbeidscontract en zelfs in veel gevallen tot een half jaar daarna. Bedrijven zien dat echt als meerwaarde, we denken mee in welke processen wij nog meer een rol kunnen spelen. Onze dienstverlening gaat veel verder dan recruitment.”

Ervaring en expertise
Als HR business partner is Novicum actief van instroom en doorstroom tot uitstroom. In de afgelopen decennia is het vak enorm geëvolueerd. Michael Moorlag: “Waar vroeger 200 kandidaten afkwamen op een vacature, is het nu de kunst om zélf uit ons uitgebreide netwerk precies díe kandidaten te benaderen om één geschikte kandidaat te vinden, daar ligt ook onze kracht. Omdat wij binnen onze maatschap al jarenlang  in veel branches actief zijn, weten we hoe mensen zich bewegen en hoe hun interesse te wekken voor een functie en een bedrijf. Van Mil:  “Dat geldt niet alleen richting de kandidaat, maar juist ook voor de werkgever. We treden steeds meer op als consultant om bedrijven te adviseren hoe je mensen boeit én bindt. Elke partner binnen Novicum is ondernemer, wat maakt dat we op een professionele, betrokken manier meedenken en oog hebben voor efficiëntie. Snel schakelen en doorpakken in het recruitmentproces is belangrijker dan ooit.”

Generatiekloof
Het besef dat binden en boeien veel verder gaat dan een vrijdagmiddagborrel, is bij veel organisaties nog niet altijd aan de orde. Van Mil: “Het is belangrijk dat je het onderscheid tussen verschillende generaties herkent én erkent. Jongeren zijn meer bezig met de volgende stap die ze in een bedrijf kunnen zetten, waar 30'ers en 40’ers juist de aansluiting met het verhaal van een bedrijf willen voelen. Niet elke organisatie kan zich hierin verplaatsen, wij spelen dan ook graag een rol om bedrijven te adviseren en begeleiding te bieden in het ontwikkelen van een lange termijn visie.”

www.novicum.nl
 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement