Wilco Nederhof (Cygnus) helpt ondernemers met passie de juiste weg op

Magazines | Utrecht Business Nr2 2022 | Lees volledige uitgave online

Wilco Nederhof (Cygnus):
"Ondernemers met passie de juiste weg op helpen, is het mooiste om te doen"

Persoonlijk advies en maatwerk. Het is waar Cygnus voor staat, maar laten dat nou ook precies de kernwoorden zijn die Wilco Nederhof al zijn hele carri?re in de financi?le dienstverlening toepast.

"Ik heb veel ondernemers gezien die nét te laat ingrepen om hun onderneming door moeilijke periodes heen te loodsen", vertelt Wilco Nederhof. "Zij krijgen vaak niet de juiste begeleiding vanuit het accountantskantoor. Deze kantoren zijn goed in het maken van een jaarrekening, maar daar blijft het dan bij. Terwijl de jaarcijfers kunnen aangeven dat het noodzakelijk is om in te grijpen of bij te sturen. De ondernemers krijgen geen persoonlijke begeleiding. En dat is nou juist waar je een ondernemer écht kunt helpen. Dat is de trigger geweest om mij aan te sluiten bij Cygnus."

Passie
De passie van Wilco is het begeleiden van ondernemers bij financiele vraagstukken. De passie en focus van de ondernemer ho-ren bij het ondernemen te liggen, is hij van mening. Wilco is sinds 1 mei 2021 aangeslo-ten bij Cygnus. Zijn werkgebied is Utrecht-West, waaronder zijn woonplaats Woerden, Montfoort, De Ronde Venen en Stichtse Vecht vallen. Zijn doel is om ondernemers in de regio te ontzorgen als het op de financien aankomt. "Over een jaar hoop ik een mooie portefeuille met klanten te hebben opgebouwd, die ik help bij een gezonde toekomst. Ik sta dan in de regio bekend als een eerlijke en betrouwbare tussenpersoon waar je afspraken mee kunt maken."

Persoonlijke aandacht
Want daar schort het nog weleens aan, hoort Wilco om zich heen. "Ik proef dat er veel vraag is naar deskundigen waarmee onder-nemers kunnen sparren over hun situatie. Wat is haalbaar, wat niet? Wat is mogelijk en in welke financieringsvorm? Dat zijn vragen waarvoor ze tegenwoordig bij banken niet meer terechtkunnen. De bankensector gaat steeds meer automatiseren. En ja, online valt er weinig te overleggen. Mijn doel is om samen te kijken naar de beste mogelijkheden die passen bij die specifieke onderneming. Ik vind het prachtig om de passie bij een ondernemer te ontdekken. Iedereen kan een zaak beginnen, maar zonder passie zal dit nooit een toekomstbestendige onderneming worden. Gepassioneerde ondernemers de juiste weg ophelpen, dat is het mooiste om te doen."

Breed georienteerd
Wilco heeft een indrukwekkende bancaire achtergrond. Sinds 1988 was hij werkzaam bij de Rabobank. In het begin adviseerde hij particulieren, maar hij stapte al snel over naar de zakelijke dienstverlening. "Het ondernemerschap, het contact met ondernemers en de diversiteit onder ondernemers trokken mij veel meer aan." Binnen de Rabobank heeft de financieel expert veel ver-schillende rollen vervuld. Van accountmana-ger tot financieringsspecialist en bijzonder beheer. "Ik ben hierdoor bekend met alle facetten binnen de zakelijke dienstverlening. Dit maakt dat ik een brede visie heb en breed inzetbaar ben."

Zelf ondernemer
Wilco heeft ervaring met het ondernemerschap. In 2011 besloot hij voor zichzelf te beginnen als zakelijk adviseur. Dit resulteerde in meerdere interim-opdrachten bij onder meer zijn voormalige werkgever. Dit bleek echter niet wat hij wilde doen. "Op deze manier was ik nog steeds niet bezig met het zelfstandig ondernemerschap. Ik wilde op persoonlijke titel ondernemers ondersteu-nen bij financiele vraagstukken. Dat ben ik in 2017 gaan doen. Als eenpitter is het echter lastig om een netwerk op te bouwen. Ik heb gesprekken gevoerd met andere financiele dienstverleners, maar alleen met Cygnus had ik een echte klik. Hun filosofie sluit aan op de mijne. Ondernemers kunnen van mij verwachten dat ik open en eerlijk ben. Als zij iets verlangen dat niet haalbaar is, dan zal ik dat ook laten weten. Ik laat iedereen in zijn waarde, luister naar hun verhaal en wil samen tot een juiste oplossing komen."

Pelmolenlaan 16 18
3447 GW Woerden
Email: Wilco.nederhof@cygnus.nl
Telefoon: +31 6 50 23 11 16

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement