MKB Nederland: behartiger van ondernemersbelang in regio Utrecht

Magazines | Utrecht Business Nr2 2022 | Lees volledige uitgave online

MKB Nederland behartiger van ondernemersbelang in de regio Utrecht

Als bestuur regio Utrecht van MKB Nederland zijn wij verheugd met de vraag vanuit Utrecht Business om meer inzicht te verschaffen in ons werk.

Verheugd omdat er veel gebeurt wat ons als ondernemers dagelijks raakt in ons werk. En hoewel veel ondernemers de naam MKB Nederland kennen, weten er veel minder wat we nu precies doen en waarom dat ook in uw belang is. Mooi dat Utrecht Business de kans biedt u daar over te informeren. In deze eerste column meer over wat we nu precies doen. De nummers daarna nemen we u mee in actuele ondernemersthema's en wat MKB Nederland doet om daar uw belangen in te behartigen. Denk hierbij aan de huidige inflatie, tekort aan grondstoffen en leveringen, onzekere economische vooruitzichten, pre-corona schulden.

MKB Nederland is een landelijke werkgeversorganisatie, dus geen overheid, met meer dan 170.000 leden. Als lokaal bestuur, bestaande uit lokale ondernemers, stimuleren we ondernemerschap door:

- Lobby / belangenbehartiging ondernemers (gemeenten/provincie)

- Informeren (over wet & regelgeving, doorverwijzen)

- Regionaal netwerk (events)

De kosten dekken we vanuit lidmaatschapsgelden. Er zijn veel lokale onderne-mersverenigingen. Die verbinden wij bij gebied-overschrijdende onderwerpen. Dus geen losliggende stoeptegels, maar wel actie op zinloos knijpen van de A2 tunnel bij Lage Weide. Er wordt ge?nformeerd bij nieuwe regels zodat u weet wat die voor u betekenen (energie labels, duurzaamheid, aanbesteding, grensover-schrijdend gedrag op de werkvloer, etc.). Veel tijd wordt aan lobby besteed. Met name de thema's als mobiliteit, ruimtelijke ordening, arbeidstekorten, maar ook coronaondersteuning, bedrijfsfinanciering en de toekomst van uw onderneming.

Over dat laatste vertel ik u graag dat 15 juni een goed event plaats vindt. Van 9.00 tot 13.00 uur is het gratis evenement Ondernemer Centraal LIVE: Boost jouw Bedrijf georganiseerd. Als ondernemer heeft u veel uitdagingen. Maak tijdens dit evenement uw bedrijf toekomstproof. Laat u inspireren door topsprekers zoals journalist Martin Visser van de Financi?le Telegraaf, schrijver van het Managementboek van het Jaar Kees Klomp over de betekeniseconomie en Retail-specialist Olaf Zwijnenberg van Rabobank. Ontmoet andere ondernemers en maak afspraken om uw bedrijf te verbeteren ter waarde van 5000 euro. De locatie is TivoliVredenburg. Dit event van en voor ondernemers, mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht, is er voor ondernemers om praktisch aan de slag te gaan met actuele problemen. Tekort aan personeel, financiele problemen veroorzaakt door corona, of veranderend klantgedrag door bijvoorbeeld digitalisering. Vertel uw vraag en we gaan er samen wat aan doen. Wilt u komen, of zit u met vragen, meld u dan aan via info@mkbutrecht.nl.

Leuk wanneer u idee?n heeft waar u de komende nummers over wilt lezen.

Laat u het mij of de redactie weten?

Tot het volgende nummer!


Anton Verbunt
Voorzitter MKB Utrecht
www.mkbutrecht.nl

 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement