Fort de Gagel: toevluchtsoord voor Utrecht

Magazines | Utrecht Business Nr3 2022 | Lees volledige uitgave online


Op 2 september 2022 liet Fort de Gagel de brug over de slotgracht zakken. Vanaf dat moment kun je hier aan de rand van het Noorderpark zeven dagen per week borrelen, lunchen, dineren, vergaderen en straks zelfs trouwen. Het historische fort aan de rand van Utrecht dient als restaurant en evenementenlocatie. Kies een plekje tussen de bunkers op het terras of neem plaats in één van de sfeervolle borrelhoeken. Of je voor binnen of buiten kiest, je geniet sowieso van een sfeervolle ambiance met een adembenemend uitzicht.

Eerdere plannen vanuit de gemeente waren al gemaakt, maar nu is het echt zo ver: Fort de Gagel in Utrecht heeft de deuren geopend! Een karakteristiek fort op een eiland, compleet met slotgracht. Een toevluchtsoord voor mensen die het drukke leven in de stad willen ontvluchten.

Oase van historie en natuur
Wie het fort wil bereiken, kan de slotgracht oversteken via een brug. Als je eenmaal het historische fort hebt betreden en jezelf in het restaurant bevindt, waan je je in een oase van historie en natuur. Door grote ramen kijk je weids uit over het Noorderpark. Dankzij een muurschildering van twee vossen door kunstenaar Jan Is De Man ademen zelfs de muren natuur.

Lokaal en seizoensgebonden
In het aangebouwde restaurant vind je een schitterende ruimte voor lunch of diner, compleet met terras en vide inclusief uitzicht. Op het gebied van eten en drinken kom je hier niets te kort. Het restaurant is zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Binnen vind je een open keuken, waardoor je de bereiding van je gerecht van begin tot eind kunt volgen tot het op tafel staat.

Een uitgebreide menukaart zorgt ervoor dat iedereen wel wat lekkers vindt. Of je nu luncht, borrelt, dineert of vergadert, vlees eet of niet er is altijd een passende keuze. En reken maar dat het in de smaakt valt! De gerechten zijn lokaal en seizoensgebonden. Zo lokaal dat ieder kwartaal een wereldgerecht van een inwoner uit Overvecht op de kaart staat om verbinding met de omgeving te houden.

Toffe details
Naast als lunch- en borrellocatie dient het historische fort ook als evenementenlocatie. Je kan hier terecht voor een borrel, feest, vergadering of congres tot 100 personen. Kies bijvoorbeeld voor het voormalig wachthuis; dit oude gebouw beschikt over muren van anderhalve meter dik, puur ter verdediging. Het wachthuis is bomvrij en daarmee de veiligste plek op het eiland. De zaal beschikt over een eigen bar en een wijnkelder, waar jij zelf kiest welke wijn je gaat schenken.

Maar er zijn meer toffe details. Een van de zeven vergaderzalen is de munitiekamer. De scharnieren in deze ruimte herinneren aan vroegere tijden toen hier het buskruit werd bewaard. De scharnieren zijn van messing; dat zorgde ervoor dat de boel niet ontplofte bij het openen of sluiten van de deuren.

Trotse ondernemers
Sybren Ophof en Pascale Heinsius, ondernemers achter het gerestaureerde Fort de Gagel zijn trots en willen bereiken dat mensen kunnen genieten van een gezellige middag of onvergetelijke avond op een perfecte locatie: aan de rand van de stad, maar vooral ook in de natuur. "Draai je eens om met je rug naar de Domtoren; de natuur is hier dichterbij dan je denkt.''

Fortdegagel.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement