Column: Bunnikse Handel en Industrie Kring

Magazines | Utrecht Business Nr3 2022 | Lees volledige uitgave online

De BHIK (Bunnikse Handel en Industrie Kring) is de vereniging voor ondernemers in de gemeente Bunnik, bestaande uit de dorpskernen Bunnik, Odijk en Werkhoven. Wij stellen ondernemers in staat elkaar te ontmoeten via dynamische, informele maar vooral gezellige bijeenkomsten.

De BHIK heeft 130 leden, variërend van multinationals als Vrumona en BAM tot aan het kleinbedrijf. Bunnik telt ook veel familiebedrijven waarbij vaak sprake is van meerdere generaties in dezelfde onderneming.

De bijeenkomsten zijn bij aangesloten horecaondernemers of tijdens bedrijfsbezoeken. Daarnaast zijn er altijd wel speciale onderwerpen als het jaarlijkse uitje, de dag van de ondernemer, de ledenvergadering, de kerst- of nieuwjaarsborrel, de Ondernemersprijs en het jaarlijkse regionaal event. Tijdens bijeenkomsten zijn er korte presentaties waar nieuwe leden zichzelf en hun bedrijf voorstellen. Het regionaal event organiseren wij samen met de ondernemersverenigingen uit Wijk Bij Duurstede, De Bilt, Zeist en Utrechtse Heuvelrug.

De Ondernemersprijs wordt om het jaar uitgereikt en in samenwerking met de gemeente georganiseerd. Elk bedrijf uit de gemeente kan door een inwoner worden genomineerd. Het is niet noodzakelijk dat deze bedrijven lid zijn van de BHIK. Een commissie van drie wijze vrouwen en/of mannen waaronder een bestuurslid van de BHIK, de burgemeester of wethouder economische zaken en een bedrijfsdeskundige, maken hiervan een short-list. Deze bedrijven worden bezocht en beoordeeld. Vervolgens wordt er een top drie bepaald en wordt de winnaar gekozen. Bij elke verkiezing is er een belangrijk onderwerp. De laatste keer was het onderwerp "veerkracht". Dit naar aanleiding van corona en het herstel daarna.

Trots zijn wij op het feit dat Elsevier Magazine samen met Bureau Louter de prestaties van alle gemeenten langs de lat heeft gelegd. Het onder-nemersklimaat voor kleine ondernemers bleek het beste te zijn in Bunnik. Niet verwonderlijk door de centrale ligging en de aansluiting op de A12; binnen een uur ben je in de grote steden. Het hebben van een treinstation en goede faciliteiten voor fietsers helpen natuurlijk ook.

Het bestuur vergadert jaarlijks een of twee keer met het voltallige college van B&W. Belangenbehartiging van (een deel van) onze leden staat dan voorop. Natuurlijk is het volgen van gemeentelijke en provinciale menin-gen over bestaande en nieuwe bedrijfsterreinen daarbij erg belangrijk.

Kortom, de BHIK is een gezonde en dynamische ondernemersvereniging die op haar bijeenkomsten steevast kan rekenen op een grote opkomst van haar leden.

Paul Bus
voorzitter BHIK

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement