Blog: Ons motto voor de zorg? Verbinding brengt verder

Magazines | Utrecht Business Nr3 2022 | Lees volledige uitgave online


Misschien kent u het wel. Alles staat op de rit. De projectplannen geschreven, de financi?le middelen op orde, de verant-woordelijke medewerkers zijn aangewe-zen, de researchdoelen helder en het be-reiken daarvan ligt in het verschiet. Maar toch heeft u een beetje knagend gevoel. Hoe straks de overheid en het zorgveld (ziekenhuizen, artsen en patiënten) te overtuigen van de meerwaarde van uw nieuwe medische technologie, genees- of medisch hulpmiddel? Met dergelijke vragen komen cliénten naar onze advies-praktijk.

In plaats van direct in de actiemodus te schieten en het eerste het beste Kamerlid of een ambtenaar bij een ministerie te bellen, vragen wij onze cliënten een stapje terug te doen. Stapje terug? Jazeker!

Adviesvak
Het is goed te beseffen dat het terrein waarop een (hightech) organisatie zich bevindt drie deelgebieden kent: het juridisch landschap, het lobbylandschap en het bestuurlijk landschap. Oftewel regels, macht en mensen! Deze gebieden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Omzaken in beweging te krijgen moet hier in-tegraal naar worden gekeken. Dit doen we binnen ons kantoor aan de hand van de BOUF K.I.S.S. methode. Een methodiek die is ontwikkeld door onze eigen gebottelde kennis en ervaring in de zorgsector.

Executiekracht
De letters staan voor krachtenveldanalyse, issuesmanagement, stakeholdersmanagement en scan op legal. Het komt neer op het beantwoorden van een aantal vragen. Zoals: met welke stakeholders heeft u te maken, weet u wat deze stakeholder beweegt? Maar ook: wat beweegt u? Heeft u een bepaald juridisch resultaat voor ogen of moet er rekening worden gehouden met een juridisch vertrekpunt, bijvoorbeeld een bepaalde wet? Met de K.I.S.S. methodiek wordt overzicht gecreëerd, met als belangrijkste uitkomst de overeenkomsten tussen de stakeholder en onze cliënt. Helder is wat elkaar bindt, wat overeenkomstige wensen en behoeften zijn: de match. Met dit in de hand gaan we de boer op en wordt een team gevormd bestaande uit een lobbyist, jurist en bestuurskundige om het gewenste resultaat te bereiken.

BOUF Legal is een advieskantoor voor de zorg en publieke belangen en momenteel actief voor veertig sectoren. Cliénten zijn onder meer zorgorganisaties, branche- en beroepsverenigingen. In deze blog nemen we u mee in een deel van onze dagelijkse adviespraktijk.

Kennisinstituut
Wij geloven er sterk in dat handelen vanuit verbinding resultaat brengt. Vanuit dit gedachtegoed werken we nu aan de oprichting van de BOUF Academy, een leerinstituut voor de zorg. Wij vinden het belangrijk om kennis te delen met de professionals die in de zorgsector werken en hen te ondersteunen waar nodig. De BOUF Academy gaat onder meer online cursussen aanbieden op het gebied van regels, macht en mensen. Dit najaar zijn de eerste cursussen beschikbaar. Vanuit inhoud en betrokkenheid zijn wij dankbaar dat we ons steentje aan de zorgsector kunnen bijdragen.

Nooitgedacht 2 - 3701 AN Zeist
T 030 - 22 72 602

www.bouflegal.nl

 

Mr. Loubna Boufrach partner | politiek en bestuur

Mr. Danielle Kikken partner l juridische zaken en bestuur

Regels.Macht.Mensen.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement