Utrecht Science Week 2023 op het Utrecht Science Park

Magazines | Utrecht Business Nr2 2023 | Lees volledige uitgave online

Op een heel toegankelijke manier presenteren wetenschappers de resultaten van hun onderzoek aan elkaar en aan een breed publiek. Maar ook aan praktische toepassingen wordt uitgebreid aandacht besteed getuige de Hackathon Green Labs over de verduurzaming van de onderzoekslaboratoria op het Utrecht Science Park. En de spectaculaire presentaties van technologische innovaties in het ‘ziekenhuis van de toekomst’.
 
Unieke samenwerking
Jan Henk van der Velden, directeur van de Stichting Utrecht Science Park, is dan ook buitengewoon tevreden over de spectaculaire ontwikkeling van de Utrecht Science Week: “Prachtig dat we al zo veel bijdragen van alle partijen op het Utrecht Science Park op het programma hebben staan. Het grote enthousiasme van de partners zegt veel over de meerwaarde van de samenwerking die het Utrecht Science Park kenmerkt.”
 
Jan van Veen, vice president internal communications van multinational Genmab, gaat nog verder: “Wij zijn partner geworden van Utrecht Science Week vanuit de ambitie en het sterke geloof dat deze week een belangrijke bijdrage levert aan de profilering van het Utrecht Science Park als (inter)nationaal kenniscentrum met wetenschappers van topniveau.”
 
Urgent en actueel
De Universiteit Utrecht stelt de strategische programma’s Pathways to Sustainability en Life Sciences centraal. Bij Life Sciences wordt samengewerkt in de unieke combinatie van Geneeskunde, Diergeneeskunde en de Bètawetenschappen.
 
Diergeneeskunde voert de discussie over de toekomst van de veehouderij. Eén van de belangrijkste  gesprekspunten hierbij is het begrip dierwaardigheid. Wat wordt hieronder verstaan, hoe wordt het begrip nader gedefinieerd en in de praktijk georganiseerd? En natuurlijk de vraag hoe toekomstbestendig de circulaire economie überhaupt is. Allemaal uitdagingen waar wetenschappers graag met de bezoekers over willen praten.
 
De Hogeschool Utrecht organiseert tijdens de Dag van de Duurzaamheid een breed programma. Hier komen wetenschap en toegepaste wetenschap bij elkaar met spectaculaire voorbeelden uit de praktijk. Dit geldt ook voor de Sustainable City Challenge, die studenten van HBO, MBO en universiteit inspireert om het beste uit zichzelf te halen.
 
Binnen het thema Gezondheid opent het UMC Utrecht tijdens de Research Day de deuren voor onderzoekers, medewerkers, patiënten en bezoekers. Zij gaan met elkaar in gesprek over baanbrekende onderzoeksresultaten, die onze kwaliteit van leven sterk zullen verbeteren.
UtrechtInc geeft start-ups en scale-ups graag het woord over het stimulerende klimaat dat het Utrecht Science Park startende en doorstartende ondernemers biedt. Met verrassende resultaten!
 
Kortom: De Utrecht Science Week laat zien wat de mooie opbrengsten zijn van de unieke samenwerking van gebundeld wetenschappelijk talent uit binnen- en buitenland op het Utrecht Science Park. En laat dit tijdens het afsluitende Weekend van de Wetenschap ook zien aan de aanstormende nieuwsgierige generaties jong talent die dan in groten getale met ouders en grootouders het Utrecht Science Park bevolken.
 


Iedereen is welkom; inschrijven voor de verschillende programma’s kan op www.utrechtscienceweek.nl

 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement